ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Ο Ι. Συναδινός στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων

Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Ε.Ε.Σ. στα Καλάβρυτα, επισκέφθηκε χθες ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός. Εκεί είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις εγκαταστάσεις από τους εργαζομένους και τους εθελοντές. Στην συνέχεια συνομίλησε με τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες και τους παρέδωσε αθλητικό υλικό.

«Ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους, γλυκαίνει το βλέμμα των παιδιών, δίνοντας χαρά και ελπίδα», τόνισε ο κ. Συναδινός, ενώ υπογράμμισε πως «η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά σας, ώστε τα προσφυγόπουλα να υποστηριχθούν και να συνδεθούν λειτουργικά με συνομηλίκους τους στην τοπική κοινωνία».

Αμέσως μετά επισκέφθηκε το Δημαρχείο, όπου οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Καλαβρύτων αποτέλεσαν το κεντρικό θέμα της συνάντησής του με τον δήμαρχο Γεώργιο Λαζούρα. Συγκεκριμένα, ύστερα από πρόταση του Δήμου, συμφωνήθηκε να αποσταλούν άμεσα στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ώριμες μελέτες, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», έτσι ώστε να χρηματοδοτηθεί η υλοποίηση συγκεκριμένων εργασιών Καλαβρύτων και Σκεπαστού, καθώς και για τη δημιουργία ενός σύγχρονου γηπέδου ποδοσφαίρου στην περιοχή της Κλειτορίας.

Τέλος, συνομίλησε με αθλητικούς φορείς της κοινότητας Σκεπαστού, όπου εκφράστηκαν ιδέες και προβληματισμοί για την ενίσχυση του αθλητισμού στην περιοχή.