Σαουδική Αραβία: Η δολοφονία του Κασόγκι ήταν «προμελετημένη» λέει ο εισαγγελέας

Η δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι ήταν «προμελέτημένη» ανέφερε ο εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας, που έχει αναλάβει την υπόθεση, διευκρινίζοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Η πληροφορία προήλθε από κοινή ομάδα εργασίας μεταξύ Τουρκίας – Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με το δίκτυο al-Ekhbariya, που αναφέρει ότι οι εισαγγελείς, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας, ανέκριναν υπόπτους.

Συνολικά 18 ύποπτοι, όλοι Σαουδάραβες, έχουν συλληφθεί στη Σαουδική Αραβία και πολλοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών έχουν αποπεμφθεί.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του εισαγγελέα, σαουδαραβικά κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν προήδρευσε σήμερα της πρώτης συνάντησης μιας επιτροπής που έχει επιφορτιστεί με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών πληροφοριών.

Η τοποθέτησή πάντως του Γενικού Εισαγγελέα έρχεται σε αντίθεση με την εκδοχή του καθεστώτος, που ανακοίνωσε ότι ο δημοσιογράφος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ αρχικά, το Ριάντ αρνήθηκε ότι κατέχει την παραμικρή γνώση σχετικά με την εξαφάνιση του Κασόγκι.