ΦΩΤΟ: Αισιοδοξία από Μπακαλάρο για την άνοδο, συγκρατημένος ο Κατσουράνης

Για την Παναχαΐκή μίλησαν ο πρόεδρος της ομάδας Κώστας Μπακαλάρος και ο τεχνικός διευθυντής Κώστας Κατσουράνης.

Ο Κώστας Μπακαλάρος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την φετινή πορεία της Παναχαϊκής και έθεσε ως στόχο την άνοδο, ενώ από την άλλη ο Κώστας Κατσουράνης ήταν πολύ πιο διστακτικός.

Στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25/10 στο ξενοδοχείο Βυζαντινόν, οι δυο άνδρες της ΠΑΕ αναφέρθηκαν στους φετινούς στόχους που έχει η ομάδα,  για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά και ότι φέτος η προσπάθεια θα είναι ακόμα μεγαλύτερη από αυτή της περσινής σεζόν.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ομάδας Κώστας Μπακαλάρος: <<Μπορεί να αργήσαμε να κάνουμε την συνέντευξη τύπου, όμως την πήγε πίσω η έναρξη του πρωταθλήματος. Θα θέλαμε η φετινή χρονιά να είναι εξίσου επιτυχημένη με την περσινή, και μάλιστα θέτουμε ως στόχο την άνοδο. Για να γίνει αυτό θα θέλαμε όλοι να βρίσκονται στο πλευρό μας, και φυσικά να είναι δίπλα μας και οι φίλαθλοι μας. Τα εισιτήρια φέτος θα είναι προσιτά για όλους, εννοώντας φυσικά και τα διαρκείας αλλά και σε κάθε αγώνα. Η κάθε Κυριακή στο γήπεδο θέλουμε να είναι γιορτή, και από την πλευρά μας δεσμεύομαι να κάνω ότι είναι δυνατό για να το πετύχουμε>>.

Ενώ για τα οικονομικά είπε:<< Έχω βγάλει χρήματα από την πόλη, και πιστεύω ότι είναι χρέος μου να το ανταποδώσω σε μέγιστο βαθμό και σαν πρόεδρος της ΠΑΕ, και ευελπιστώ να πάρουν το παράδειγμα αυτό και άλλοι επιχειρηματίες της πόλης, όπου τους απευθύνω κάλεσμα>>.

Το μικρόφωνο μετά πήρε ο Κώστας Κατσουράνης: <<Από το 2016 είχαμε φτιάξει ένα πλάνο πενταετές, και πλέον έχουμε αρχίσει και βλέπουμε κάποια από τα αποτελέσματα. Μόλις σε εννέα μήνες καταφέραμε και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, ο Ιάσονας Σταυρόπουλος. Και αυτό φυσικά έχει να κάνει με την δυναμική της ομάδας, όταν τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά. Ξεκινήσαμε επαγγελματικές κατηγορίες Κ16, Κ17 και Κ20, και τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά αλλά φυσικά χρειάζονται περισσότερες επενδύσεις, και για τα γήπεδα που πρέπει να δημιουργηθούν. Μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια έχουμε πάρει ήδη μια άνοδο, και μάλιστα πέρυσι τελειώσαμε την σεζόν με 73 βαθμούς, που κατά την άποψη μου σε οποιοδήποτε άλλο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα έδινε άνοδο. Θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε, όμως εκ πείρας πιστεύω ότι δεν γίνεται να μην επηρεαστεί μέσα στην χρονιά η ομάδα. Στόχος για μένα είναι η ομάδα να κάνει μια ανάλογη πορεία σαν την περσινή, και φυσικά να είναι πιο ανταγωνιστική>>.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε και πάλι ο Κώστας Μπακαλάρος και είπε: <<Η Παναχαϊκή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από καμία ομάδα, και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα μπάτζετ της κατηγορίας. Είμαστε τυπικοί σε όλα μας, και κάθε χρόνο παίρνουμε πιστοποιητικό συμμετοχής, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε που ήμασταν πριν κάποια χρόνια. Θα ακολουθήσουν καλύτερες μέρες είναι σίγουρο, και το σημαντικό είναι ότι πρέπει η φετινή χρονιά να βγει. Επίσης να προσθέσω ότι έχουν κλείσει ήδη χορηγίες, και σε λίγες μέρες θα ανακοινώσουμε και τον βασικό υποστηρικτή της ΠΑΕ>>.

Από πλευράς Παναχαϊκής Συμμαχίας, είχαμε την παρέμβαση του Τάκη Λαμπρόπουλου, ο οποίος κάλεσε τους επιχειρηματίες της πόλης να μπουν στην Συμμαχία στηρίζοντας αυτήν την προσπάθεια. Δήλωσε: <<Υπήρξαν κάποιες αποχωρήσεις από την Παναχαϊκή Συμμαχία, οι οποίες δεν είχαν να κάνουν με ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά είμαστε εδώ όλοι οι υπόλοιποι και συνεχίζουμε αυτήν την προσπάθεια, και από όσο γνωρίζω όσοι έχουν μείνει βρίσκονται κοντά στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας, χωρίς να αφήνουν καθόλου χρέη αλλά και ανοικτές υποχρεώσεις. Γνώμη μου είναι ότι όσοι έφυγαν, θα πρέπει να αναπληρωθούν με ανθρώπους της πόλης, καθώς είναι χρέος όλων μας. Εάν μαζεύονταν 50 πατρινοί επιχειρηματίες και έβαζαν από 5.000 ευρώ, τότε θα μαζεύονταν 250.000 που χρειάζονται για να καλυφτούν οι τρύπες>>.

Σε ότι έχει να κάνει με το γήπεδο για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, είναι όλα ανοιχτά και μόνο η ώρα δεν θα αλλάξει (17:15). Όμως όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Κώστας Μπακαλάρος, <<έχουμε γήπεδο και αυτό είναι στην Αγυιά, αυτό είναι το σπίτι μας και θέλουμε να παίξουμε εκεί>>.

Του Περικλή Παπαρίζου