Συναγερμός στις ΗΠΑ: «Τρομοδέματα» σε Ομπάμα, Κλίντον και CNN [εικόνες & βίντεο]

Εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στην αλληλογραφία που εστάλη στο γραφείο του Μπαράκ Ομπάμα αλλά και εκείνο της Χίλαρι Κλίντον.

Σύμφωνα με το CNN, ύποπτο πακέτο εστάλη και στον Λευκό Οίκο, όμως πηγές που επικαλείται το Reuters αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε και στα γραφεία του CNN στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η εκκένωσή τους. To Time Warner Center είναι ένα ιδιαίτερα πολυσύχναστο σημείο. Το πακέτο έφτασε στις 9:30 το πρωί στον χώρο υποδοχής της αλληλογραφίας του CNN. Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από σωλήνες και καλώδια, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο.

Παραλήπτης του πακέτου ήταν ο πρώην διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν, μέσω του CNN. Ομως, ο Μπρέναν- που είχε συγκρουστεί δημόσια με τον Ντόναλντ Τραμπ- είναι σχολιαστής στο MSNBC και το NBC News και όχι το CNN.

Αργότερα, η αστυνομία της Νέας Υόρκης κάλεσε τον κόσμο να απομακρυνθεί από την περιοχή και να μείνει σε κλειστούς χώρους, κατά την απομάκρυνση του εκρηκτικού μηχανισμού από το κτίριο.

cnn_foto

Οι μηχανισμοί που εστάλησαν σε Κλίντον και Ομπάμα, σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, ήταν παρόμοιοι με εκείνον που εντοπίστηκε το πρωί στο σπίτι του Τζορτζ Σόρος. Σημειώνεται ότι ο δισεκατομμυριούχος είναι από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες του κόμματος των Δημοκρατικών.

Η Μυστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι εντόπισε δύο ύποπτα πακέτα που είχαν σταλεί σε δύο άτομα που είναι υπό την προστασία της, την Κλίντον και τον Ομπάμα. Ενα άτομο που ελέγχει την αλληλογραφία για το γραφείο της Κλίντον εντόπισε τον εκρηκτικό μηχανισμό την Τετάρτη. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το πακέτο προοριζόταν για το σπίτι της. Ο εκπρόσωπός της, Νικ Μέριλ, έγραψε στο Τwitter ότι κανένα ύποπτο πακέτο δεν πήγε στο σπίτι της πρώην υπουργού Εξωτερικών. Ενας παρόμοιος εστάλη στο γραφείο του Ομπάμα και εντοπίστηκε από τη Μυστική Υπηρεσία στην Ουάσινγκτον.

«Τα πακέτα αμέσως αναγνωρίστηκαν κατά τη διαδικασία ρουτίνας ελέγχου ως πιθανοί εκρηκτικοί μηχανισμοί και χειρίστηκαν καταλλήλως ως τέτοιοι», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση, που υπογράμμιζε ότι τα δύο άτομα που είναι υπό την προστασία της δεν έλαβαν, ούτε κινδύνευσαν να λάβουν τα πακέτα.

Όπως έγινε γνωστό από τις μυστικές υπηρεσίες, κανένας από τους «αποδέκτες» των πακέτων δεν κινδύνευσε, καθώς εντοπίστηκαν εγκαίρως στη διάρκεια των ελέγχων ρουτίνας που διεξάγεται κατά την παραλαβή της αλληλογραφίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, τα δέματα αυτά απευθύνονταν σε “πρόσωπα που προστατεύονται” από την υπηρεσία. Το ένα είχε σταλεί στην κατοικία της Κλίντον στην κομητεία Γουεσττσέστερ της Νέας Υόρκης και εντοπίστηκε την Τρίτη ενώ το δεύτερο, με παραλήπτη τον Ομπάμα, βρέθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

Το ύποπτο δέμα που εστάλη στην οικία των Κλίντον στην Chappaqua του Γουέτσεστερ της Νέας Υόρκης και που πιθανότατα περιέχει εκρηκτικό μηχανισμό, βρέθηκε από υπάλληλο, ο οποίος ελέγχει την αλληλογραφία του πρώην προεδρικού ζεύγους.

bobms

Αντιστοίχως, και το ύποπτο πακέτο με παραλήπτη τον Μπαράκ Ομπάμα παρελήφθη από το προσωπικό των μυστικών υπηρεσιών για διερεύνηση.

Νωρίτερα, το FBI σε ανακοίνωσή του στο Twitter ανέφερε ότι ενημερώθηκε για την ύπαρξη ύποπτου πακέτου κοντά στο σπίτι του πρώην προεδρικού ζεύγους και οι ομοσπονδιακές αρχές ερευνούν την υπόθεση, τονίζοντας ότι ενόσω η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη δεν μπορούν να κάνουν περαιτέρω σχόλια.
Η εφημερίδα New York Times ανέφερε ότι η συσκευή που βρέθηκε κοντά στο σπίτι του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον και της συζύγου του, στα προάστια της Νέας Υόρκης, είναι παρόμοια με εκείνη που είχε τοποθετηθεί σε ένα γραμματοκιβώτιο έξω από το σπίτι του Τζορτζ Σόρος στις αρχές της εβδομάδας.

Πριν από δύο ημέρες είχε εντοπιστεί εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του Τζορτζ Σόρος από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου, αφού δέχτηκαν μία κλήση εργαζομένου του για ένα «ύποπτο πακέτο».

«Ένας εργαζόμενος στην οικία άνοιξε το πακέτο, και είδε μέσα κάτι που έμοιαζε με εκρηκτική συσκευή. Το άτομο αυτό μετέφερε το πακέτο σε δασώδη έκταση που βρίσκεται κοντά», ανέφερε η ανακοίνωση της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Όπως επισημαίνεται, ο Τζορτζ Σόρος δεν βρισκόταν στην οικία του εκείνη την ώρα.

Εκκενώθηκε γραφείο βουλευτίνας των Δημοκρατικών στη Φλόριντα

Το γραφείο της βουλευτίνας του Δημοκρατικού Κόμματος Ντέμπι Γουάσερμαν-Σουλτς στη Φλόριντα εκκενώθηκε αφού εντοπίστηκε ένα ύποπτο δέμα, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά τον συναγερμό για την αποστολή ύποπτων πακέτο σε Ομπάμα, Κλίντον και CNN. Η Γουάσερμαν-Σουλτς είναι η πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Πυροτεχνουργοί που έσπευσαν στο σημείο προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη της συσκευής για προληπτικούς λόγους.