ΠΑΤΡΑ: Οι Οπτικοί για “παραλήρημα” Πολάκη και “εκβιαστική” πολιτική – Επιστολή σε Τσίπρα

Στον Πρωθυπουργό προσέφυγαν με επιστολή τους οι οπτικοί – οπτομέτρες ζητώντας την παρέμβασή του μετά την «εκβιαστική» όπως την χαρακτηρίζουν, τακτική που ακολουθεί ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.
Μέσω της επιστολής αναφέρονται στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη προβλέπει ο ασφαλισμένος θα προμηθεύεται εκτός των άλλων και βεβαίωση «voucher» αξίας 100 ευρώ και θα προμηθεύεται έτσι από τα οπτικά καταστήματα γυαλιά οράσεως.
Αφού εξηγούν αναλυτικά τους λόγους αδυναμίας εφαρμογής της συγκεκριμένης απόφασης σημειώνουν ότι αναγκάστηκαν να ζητήσουν την παρέμβασή του μετά την πρόσφατη ανακοίνωσή του κ. Πολάκη.
«Κυριολεκτικώς σε ακατανόητο «παραλήρημα» διχάζει την ελληνική κοινωνία κατά τρόπο απρόκλητο και συκοφαντικό. Επιχειρεί απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά να φέρει τους επαγγελματίες του κλάδου μας ”απέναντι” στον πολίτη. Ολως προσχηματικώς προβάλλεται δήθεν η εξυπηρέτηση του πολίτη και η ”μείωση” της γραφειοκρατίας. Δηλώσαμε επανειλημμένως ότι οι οπτικοί αναλαμβάνουμε την γραφειοκρατία για να μην στέκεται ο ασφαλισμένος σε ”ουρές”. Αδιαφορεί φυσικά για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, σε βάρος τόσο του οπτικού όσο και του ασφαλισμένου.
Συμπερασματικά, τονίζουμε ότι το επάγγελμά μας είναι παντελώς απροστάτευτο και δυστυχώς τα χρόνια της οικονομικής κρίσης επιδείνωσαν την κατάσταση. Τα παράνομα καταστήματα, πλήθυναν, η παράνομη διάθεση των οπτικών ειδών κατέστη ανεξέλεγκτη από κάθε εμπορικό σημείο (φαρμακεία, διαδίκτυο, μικροπωλητές, πλανόδιους, εμπορικά καταστήματα κάθε είδους κα), ενώ τα γυαλιά ηλίου πωλούνται πλέον από τον οιονδήποτε» και καταλήγουν:
«Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε εκβιασμούς. Δεν πρόκειται να οδηγήσουμε σε λουκέτο τα καταστήματά μας. Θα συνεχίζουμε να προσφέρουμε στην διασφάλιση της δημόσιας υγείας».