Η Πάτρα έχει την ανάγκη ενός ασφαλούς ποδηλατόδρομου, που να λύνει, παρά να δημιουργεί προβλήματα

Σχετικά με την αυριανή συνεδρίαση της επιτροπή ποιότητας ζωής και τη συζήτηση του θέματος που σχετίζεται με τον σχεδιαζόμενο παραλιακό ποδηλατόδρομο, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Πόλη», Κώστας Χριστόπουλος, δήλωσε:

«Στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπή ποιότητας ζωής, η δημοτική αρχή επαναφέρει θέμα, που αφορά στον σχεδιαζόμενο παραλιακό ποδηλατόδρομο. Τόσο στις αρμόδιες επιτροπές, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράσαμε την έντονη διαφωνία μας με τον σχεδιασμό, που προβλέπει τη χάραξη επί της οδού Όθωνος-Αμαλίας και όχι εντός της λιμενικής ζώνης. Η Όθωνος-Αμαλίας είναι δρόμος που δίνει κυκλοφοριακές ανάσες στην πόλη και ως εκ τούτου ο περιορισμός της, κατά μία λωρίδα, θα έχει άμεσες και δυσμενείς επιπτώσεις, που θα επηρεάσουν τόσο την κίνηση των Ι.Χ., όσο και των μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορείων και ταξί).
Επιπλέον, η κίνηση των ποδηλάτων επί της παραλιακής οδού, δεν προσφέρει συνθήκες ασφάλειας για τους ποδηλάτες ειδικά στις διασταυρώσεις με τις κάθετες οδούς που οι ποδηλάτες πρέπει να διασχίσουν. Αντίθετα, η εντός της λιμενικής ζώνης χάραξή του, και ασφάλεια στην κίνηση των χρηστών προσφέρει και δεν επιβαρύνει την πόλη.
Η βιασύνη ειδικά σε τέτοια θέματα δεν δικαιολογεί εμμονές σε λάθη. Καλούμε τη δημοτική αρχή να λάβει υπόψη της τις παρατηρήσεις των φορέων και να προχωρήσει άμεσα στη χάραξή του εντός του παλιού λιμανιού.
Η Πάτρα έχει την ανάγκη ενός ασφαλούς ποδηλατόδρομου, που να λύνει, παρά να δημιουργεί προβλήματα».