Πρύτανης ΟΠΑ σε Γαβρόγλου: Δεν είναι ευθύνη μου τι γίνεται στους δρόμους γύρω από το πανεπιστήμιο

Το πρόβλημα με τα ναρκωτικά στους χώρους γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών απαιτεί μόνιμη λύση και όχι περιστασιακή παρέμβαση, τόνισε ο Εμμανουήλ Γιακουμάκης.

«Εδώ και δυόμισι χρόνια ενημερώνω τους αρμόδιους φορείς για τα προβλήματα», δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρύτανης του ΟΠΑ, μετά την απόφαση της συγκλήτου να ανασταλεί η λειτουργία του πανεπιστημίου την Τετάρτη, ενώ επανέλαβε ότι γύρω από αυτό γίνεται εμπορία και χρήση ναρκωτικών. Ο κ. Γιακουμάκης έκανε λόγο για «δυσάρεστες και παράνομες καταστάσεις», που θέτουν ζητήματα υγιεινής, ασφάλειας και πρόσβασης στο πανεπιστήμιο, δυσχεραίνοντας το ακαδημαϊκό έργο.

Παράλληλα, απάντησε στον Κώστα Γαβρόγλου, τονίζοντας ότι η ευθύνη του πρύτανη είναι μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου και όχι τα όσα συμβαίνουν στους γύρω δρόμους. «Η αστυνομία παρεμβαίνει διαρκώς. Αλλά το πρόβλημα μεταλλάσσεται, χωρίς να επιλύεται» είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι είναι θέμα των αρμόδιων φορέων να επέμβουν, ώστε να βρεθεί μία οριστική λύση στο πρόβλημα.

Ο υπουργός Παιδείας, λίγες ώρες νωρίτερα είχε τονίσει στον ρ/σ «News 24/7»: «Η διακίνηση ναρκωτικών είναι ένα κακούργημα και δεν καταλαβαίνουμε γιατί οι πρυτάνεις δεν καλούν την αστυνομία. Τελεία και παύλα», ενώ σημείωσε ότι οι πρυτάνεις πρέπει να πάρουν αυτή την ευθύνη. «Αν δεν υπάρχει ανταπόκριση στην ευθύνη του (σ.σ. πρύτανη) να το κάνουμε θέμα και να δούμε για ποιον λόγο δεν υπήρχε ανταπόκριση και να κλείσουμε επιτέλους αυτό το θέμα», είπε ακόμη ο υπουργός.

Η σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συνεδριάσει εκ νέου στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, προκειμένου να επανεξετάσει την κατάσταση.