ΠΑΤΡΑ: Στις 11.000 ο κόσμος στο Pink the city 2018 σύμφωνα με τους διοργανωτές

Άγγιξε τις 11.000 ο κόσμος που πλημμύρισε την Κυριακή 21 Οκτώβρη 2018, τους δρόμους της Πάτρας, «βάφοντας» την, για μια ακόμη φορά, ροζ. Pink the city 2018, είναι η ετήσια, καθιερωμένη, πια, αφού πραγματοποιείται για 6η συνεχή φορά, εκδήλωση ενημέρωσης, απομυθοποίησης και ευαισθητοποίησης ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Η συμμετοχή του κόσμου φέτος, πραγματικά, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ακόμα και τις προσδοκίες του διοργανωτή Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο του Μαστού – ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν.ΑΧΑΙΑΣ.
Ο περίπατος ζωής, γνωστός πια και ως «ροζ ποτάμι» ξεκίνησε από τα Ψηλαλώνια και διασχίζοντας την Γούναρη, Ρήγα Φεραίου και Αγίου Νικολάου, κατέληξε στον Μώλο, με σύνθημα «Συγχρονίζουμε τα βήματά μας».
Την τελετή έναρξης παρουσίασε, και φέτος, η κ. Χριστίνα Λαμπίρη, ενώ η ημέρα αυτή αφιερώθηκε στην 34χρονη εκπαιδευτικό Σταυρούλα Φρεμεντίτη, που έχασε την μάχη με τον καρκίνο του μαστού στις αρχές του 2018.
«Μεταδώστε και διαδώστε το μήνυμα της ελπίδας», προέτρεψε τους συμμετέχοντες η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λιολιώ Κολυπέρα, και συνέχισε : «Ο καρκίνος έχει ένα δυνατό σύμμαχο, την αμέλεια αλλά και όλοι εμείς έχουμε ένα επίσης πολύ δυνατό όπλο εναντίον του, την έγκαιρη διάγνωση. Μην αμελείτε τις προληπτικές σας εξετάσεις».
Ο Σύλλογος ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ υιοθέτησε την προσπάθεια διαμόρφωσης χώρου σύγχρονου clean room, στο φαρμακείο του Νοσοκομείου του Ρίου, που να τηρεί όλες τις διεθνείς προδιαγραφές. Ο σημαντικός αυτός χώρος, όπου αναμιγνύονται τα ογκολογικά φάρμακα, λείπει σήμερα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ αφουγκραζόμενο την ανάγκη, αναζητεί χορηγούς – συνοδοιπόρους στο όραμα, ενώ θα διαθέσει μέρος των καθαρών κερδών του φετινού pink, για τον σκοπό αυτό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης υπήρχε ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα για άτομα με προβλήματα ακοής.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι: ο Περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Κων/νος Πελετίδης, η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ κ. Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου και η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Θεσσαλονίκης κ. Ρίκα Γιουβανέλλη, ενώ παρευρέθηκαν, παρακολούθησαν και συμμετείχαν νυν και πρώην βουλευτές, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, και πλήθος συλλόγων, σωματείων και εταιριών της ευρύτερης περιοχής.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της φετινής διοργάνωσης:
Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Τον Δήμο της Πάτρας
Τον Χρυσό Χορηγό: Ολυμπία Οδός
Τον Επίσημο Χορηγό: Novartis
Τον χορηγό των μικρών μας φίλων: Westenergy
Τον Χορηγό Εθελοντών: DUR
Τον επίσημο υποστηρικτή: Γέφυρα ΑΕ – ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Τους υποστηρικτές: Euroline Μπακολιάς και ΣΙΑ ΕΠΕ- ΑΝΕΚ LINES, ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, PΑΧΜΑΝ, ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., Lilly Φαρμασεβ, ΑΡΑΠΗΣ, , BERGMANN KORD, BEST BROKERS, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΧΑΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ, MARK AaLLEN Πέγκυ Σπηλιοπούλου, ΧΙΩΝ
Τους χορηγούς ειδών και υπηρεσιών: ΔΙΗΧΟ, DIAMOND EVENTS, ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ, Λούξ Plus n’ light, OMEGA PHARMA, PIXELDRAW, PATRAS CATERING, TAXI EXPRESS PATRAS
Τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών
Τις Πολιτιστικές ομάδες του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου
Τα Κρουστά του Ωδείου της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας
Την Φιλαρμονική Ορχήστρας της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας
Το Γυμναστήριο DFF STUDIO
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην νοσηλεύτρια κ. Τζούλια Κουκουρίκου για τη συμμετοχή της στο θεατρικό δρώμενο της εκδήλωσης
Τον κ. Γιώργο Αρτεμιάδη από το Ελληνικό Κέντρο Νοηματικής Talking Hands
Το ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ
Τον παιδικό σταθμό ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΡΑΒΙ
Τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τους Εθελοντές Σαμαρείτες
Τον DJ κ. Τάκη Νιάρο για τη μουσική κάλυψη
Τον Σύλλογο Ροές – Χορός, Δράσεις Πολιτισμού
Για τα δώρα των ομάδων: την εταιρία Φιλόπουλος – Παρθενόπουλος ΑΕ ΑΝΕΚ LINES , SUPER FAST FERRIES, το κέντρο αισθητικής BE Beautiful, το κατάστημα ROROS Jewellery, το κομμωτήριο Νίκος Ζάκας, το κατάστημα ROUPAS HAIR SHOPS, το κοσμηματοπωλείο Ράμπα, το κέντρο μασάζ MOREA, το κομμωτήριο SECRETO – Πανουτσόπουλοι και Μένη, το κατάστημα Dianeira’s nails and Beauty Sallon
Το τουριστικό γραφείο Μαργέλης Tours
Το Σωματείο ιδιοκτητών αυτοκινήτων ταξί Πατρών ο Άγιος Χριστόφορος
Για τα πόστα των εγγραφών: Την Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», το κατάστημα Hondos Center Patras, τον ΑΒ Βασιλόπουλο κατάστημα Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών και Αμερικής, το κατάστημα Κορδά Άννα
Την κ.Χριστίνα Λαμπίρη !!!
Τους 150 εθελοντές !!!!!
Όλους τους συμμετέχοντες που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο!!!
Ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τις 20 Οκτωβρίου 2019!