Ευαισθησίες αλά καρτ από τους ¨τουρίστες¨ της Αυτοδιοίκησης οκτώ μήνες πριν της εκλογές

« Ό,τι αποτελεί το οξυγόνο για τον άνθρωπο, αποτελεί για τη Δυτική Αχαΐα η επέκταση του αύλακα του Πηνειού στο τόπο μας. Η ολοκλήρωση του έργου αποτελεί την μοναδική διέξοδο για την αντιμετώπιση του υδατικού προβλήματος – ποσοτικού & ποιοτικού – της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αχαΐας. Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας και δεν είναι ζήτημα που αφορά λίγους ή μερίδα ανθρώπων ή ακόμα ένα μόνο κομμάτι γης. Αφορά ολόκληρη τη Δυτική Αχαΐα και καθολικά όλους τους κατοίκους της και ως εκ τούτου τοποθετείται και ιεραρχείται πρώτο στην ατζέντα διεκδίκησης έργων υποδομής».
Αυτά τα λόγια είχε αναφέρει στην ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου και τα επανέλαβε στις 29 Σεπτεμβρίου 2018 στο 2ο αναπτυξιακό συνέδριο παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γεωργίου Δέδε, του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Κατσιφάρα, των Βουλευτών του Νομού καθώς και πλήθους Υπηρεσιακών Παραγόντων οι οποίοι άκουσαν για πολλοστή φορά για το έργο που διεκδικείται σχεδόν σαράντα (40) χρόνια, ζωτικής σημασίας για τον τόπο, που θα δώσει ανάπτυξη, νέα πνοή, δυναμική, ποσότητα και ποιότητα νερού για όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αχαΐας.
Βέβαια κατηγορηθήκαμε από τους ¨τουρίστες¨ της Αυτοδιοίκησης ότι αντί το αναπτυξιακό συνέδριο να στοχεύει σε λύσεις για τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής έγινε για προσωπικές δημόσιες σχέσεις. Προφανώς εξ’ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια.
Γνωρίζουν οι πάντες ότι αντιμετωπίζουμε προβλήματα τόσο με την ποσότητα όσο και την ποιότητα του νερού σε πολλές περιοχές του Δήμου μας. Αυτό μας το επιβεβαιώνουν οι συχνές δειγματοληψίες και οι αναλύσεις που γίνονται από το πιστοποιημένο εργαστήριο «Βιολογικών Χημικών Δοκιμών & Αναλύσεων Α.Ε.» Πολλά από αυτά επιλύθηκαν και αλλά έχουν δρομολογηθεί. Όντως στην Τοπική Κοινότητα Λιμνοχωρίου εδώ και πολλά χρόνια, υπάρχει πρόβλημα τόσο ποσοτικό όσο και ποιοτικό. Το καλοκαίρι ενημερώθηκαν οι κάτοικοι ότι το νερό είναι ακατάλληλο προς πόση και δρομολογήθηκε η τοποθέτηση ειδικού μηχανήματος χλωρίωσης. Επιπλέον προγραμματίζεται η ανόρυξη νέας γεώτρησης – ύστερα από τις νέες γεωτρήσεις πού ανορύχθηκαν στο Μετόχι, Λάππα, Βουπράσιο – παρά τις δυσκολίες που καταγράφονται στην περιοχή λόγω της σαθρότητας του εδάφους.

Το πρόβλημα με την ποσότητα και την ποιότητα του νερού αν δεν επεκταθεί το Φράγμα του Πηνειού στον τόπο μας θα μας ταλανίζει για πάρα πολλά χρόνια ακόμη. Και ας μην παρασυρόμαστε από αυτούς που το θυμήθηκαν τάχα μου οκτώ μήνες πριν της εκλογές. Αυτοί υποκρίνονται, λαϊκίζουν και λειτουργούν αμήχανα.
-Άραγε την προηγούμενη θητεία που υπήρξαν πρωτοκλασάτα στελέχη τι έκαναν;
– Πού είναι καταγεγραμμένες οι ευαισθησίες τους;
-Πού είναι καταγεγραμμένες οι αγωνίες τους για τις γεωτρήσεις που υπερενοικιάζονταν;
-Πότε εξέφρασαν υπόνοιες για την ποιότητα και την ποσότητα του νερού όταν τους εμπιστεύτηκε ο Λαός της Δυτικής Αχαΐας και τους ανέδειξε Δημοτικούς Συμβούλους;
-Πού είναι καταγεγραμμένη η ανησυχία τους για τον Τόπο όταν υποβαθμιζόταν η περιοχή με το κλείσιμο του πρακτορείου της Δ.Ε.Η. στην Κάτω Αχαΐα – που εξυπηρετούσε χιλιάδες πολίτες – και σήμερα ταλαιπωρούνται και «στοιβάζονται» για τα στοιχειώδη στην Πάτρα;
Τούτη η Δημοτική Αρχή με μέτρο, σωστή στόχευση, αναγνώριση των προτεραιοτήτων, σε μια διαρκή προσπάθεια προόδου, από κοινού με την κοινωνία των πολιτών, με σκληρή δουλειά και τη θέληση να πετύχουμε, κάναμε σημαντικά βήματα ανάπτυξης για τον Δήμο μας. Γι αυτό προσκαλούμε και τους «ευαίσθητους αλα καρτ» στον αυριανό μας απολογισμό, που θα γίνει στα Λουσικά στις 20:00, ώστε να ενημερωθούν με κάθε λεπτομέρεια για τα πεπραγμένα μας.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Δυμαίων
Χρήστος Σκάγιας