Να γίνουν εκλογές πριν έρθει στη Βουλή προς κύρωση η επαίσχυντη συμφωνία!

Τις τελευταίες μέρες ζούμε τον απόλυτο τραγέλαφο ενός ετερόκλητου κυβερνητικού μορφώματος που πνέει πλέον τα λοίσθια.
Τα όσα βιώνουμε μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο των Εξωτερικών είναι πρωτοφανή και κάποτε θα φάνταζαν αδιανόητα.
Είναι, όμως, εφικτά, εφόσον ο μεγαλύτερος λαοπλάνος πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Ελλάδα δείχνει ξεκάθαρα ότι έχει επιλέξει συνειδητά το δρόμο του αυτοεξευτελισμού, κυρίως έναντι του κυβερνητικού εταίρου του, στην απεγνωσμένη προσπάθεια του να κρατηθεί έστω και μέρα παραπάνω στην εξουσία. Ασφαλώς, αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα του.
Όμως, δεν είναι δικαίωμα του να συνεχίσει να υπονομεύει, όχι μόνο το μέλλον της χώρας, αλλά και τα εθνικά συμφέροντα.
Από τον τρόπο που πέρασε από τα Σκόπια η περιβόητη Συμφωνία των Πρεσπών, προκύπτει το ασφαλές συμπέρασμα ότι η γειτονική χώρα που επιθυμεί διακαώς να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και τη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια δεν έχει ακόμη τη δέουσα νοοτροπία και την απαιτούμενη αντίληψη για την ενεργό συμμετοχή της στους δυτικούς Οργανισμούς.
Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει ως Νέα Δημοκρατία πως δεν θα επικυρώσουμε τη συμφωνία με τα Σκόπια ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, γιατί θεωρούμε ότι είναι εθνικά επιζήμια, καθώς για πρώτη φορά εκχωρούνται στους Σκοπιανούς «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα.
Ο μοναδικός τρόπος για να μην περάσει αυτή η επαίσχυντη συμφωνία είναι να γίνουν οι εκλογές το συντομότερο δυνατό και πριν έρθει στη Βουλή προς κύρωση, ούτως ώστε ο ελληνικός λαός να στείλει με την ψήφο του στα σπίτια τους αυτούς που επανειλημμένως τον εξαπάτησαν, με αποτέλεσμα να βιώνει σήμερα τα επίχειρα της ανεύθυνης και τυχοδιωκτικής πολιτικής τους.

Του Θανάση Νταβλούρου