Μεξικό, τυφώνας Willa: Η απόλυτη καταιγίδα χτυπά με ανέμους 250 χλμ

Η «απόλυτη καταιγίδα» βρίσκεται μία ανάσα από το χτυπήσει με σφοδρότητα τις δυτικές ακτές του Μεξικού, με τους κατοίκους των περιοχών που θα βρεθούν στη δίνη του κυκλώνα Willa, να ετοιμάζονται για εκκένωση των κατοικιών τους και για καταστροφές τους που όμοιές τους, ενδεχομένως να μην έχουν ξαναδεί.

Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο που εξέδωσε η μετεωρολογική υπηρεσία, ο τυφώνας Willa αναβαθμίστηκε στον μέγιστο προβλεπόμενο βαθμό, σε κατηγορία 5 και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να χτυπήσει με ανέμους 250 χλμ την ώρα τις ακτές του Μεξικού.

Ο τυφώνας Willa είχε εκτιμηθεί ως φαινόμενο ανάλογο με τον τυφώνα Michael, ο οποίος έπληξε πολλές περιοχές της Φλόριντα πριν από λίγες ημέρες. Τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, και ενώ πλησιάζει στις μεξικανικές ακτές, ενισχύθηκε σημαντικά, αυξάνοντας την ταχύτητα των ανέμων, ενώ τα εκτιμώμενα επίπεδα νερού που θα απελευθερώσει, είναι μεγαλύτερα από εκείνα του Michael.

 

O Willa κινείται με μεγάλη ταχύτητα, καλύπτοντας απόσταση 7 μιλίων την ώρα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το ισχυρότατο καιρικό φαινόμενο θα χτυπήσει με σφοδρότητα τις ακτές και καθώς θα εισέρχεται στην ενδοχώρα, θα εξασθενίσει, παραμένοντας ωστόσο άκρως επικίνδυνο για τους ανθρώπους και τις περιουσίες του. Ο Willa ουσιαστικά θα «κόψει» στα δύο τη χώρα, καθώς θα κινηθεί προς τις ακτές που βλέπουν στον κόλπο του Μεξικού, όπου και αναμένεται να εξασθενίσει πλήρως.

 

willa