Η Ξενογιαννακοπούλου μιλάει μόνο για προσλήψεις: 8.000 στο τέλος του έτους

advertisement

«Η συνοχή και η συνέχεια της κυβέρνησης είναι εξασφαλισμένη», διαβεβαίωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας».

«Μέσα από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού προκύπτει ότι προχωράμε συνεκτικά. Έχουμε αταλάντευτη εθνική γραμμή, συνεχίζουμε την εφαρμογή του προγράμματός μας, έγινε το μεγάλο βήμα να κατατεθεί ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός με μέτρα στήριξης του κοινωνικού κράτους. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, υπήρξαν σημειώσεις από την πλευρά της Κομισιόν για την Ιταλία και άλλες 5 χώρες. Θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη μεγαλοψυχία από την αντιπολίτευση γιατί δεν πρόκειται για την κυβέρνηση, αλλά για τη χώρα», είπε.

Σχετικά με τη στάση του ΚΙΝΑΛ, υποστήριξε ότι έχει επιλεγεί μια κεντροδεξιά κατεύθυνση αλλά υπάρχει προοδευτικός κόσμος που δεν στηρίζει αυτή την κατεύθυνση.

«Υπάρχει ένα μεγάλο προοδευτικό κομμάτι, άστεγο, που δεν συμμερίζεται το αφήγημα της πολιτικής απομόνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς τον οποίο δεν μπορεί να ανασυγκροτηθεί η προοδευτική παράταξη».

Κατά την κα Ξενογιαννακοπούλου, «περίπου 8.000 θα είναι οι αποχωρήσεις και άρα οι προσλήψεις στο Δημόσιο στο τέλος της χρονιάς, άρα σταματάει η συρρίκνωση του Δημοσίου που έχει μειωθεί οριζόντια κατά 20% στα χρόνια του μνημονίου».