Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Σιγή ασυρμάτου για την αντιπαράθεση με τον Πάνο Καμμένο

Στη σκιά της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, μετά την αντιπαράθεση με τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ,  και το ζήτημα των ημερών δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός ατζέντας. Το τελευταίο 24ωρο γίνεται προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και ως εκ τούτου φαίνεται ότι επελέγη σαν τακτική το σιωπητήριο, ύστερα και από τα μηνύματα που έστειλε ο πρωθυπουργός, στο εσωτερικό του κόμματος, χθες απο τις Βρυξέλλες, αλλά και σήμερα απο το υπουργείο Εξωτερικών.

Κατά την τρίωρη συνεδρίαση του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, κομματικές πηγές υποστήριξαν πως η κουβέντα εστιάστηκε στις χρεώσεις αρμοδιοτήτων των νέων μελών, ενω ο πρωθυπουργός ενημέρωσε για τις πολιτικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, η χθεσινή ημέρα, αλλά και μια σημαντική ημέρα για τη φιλία στα Βαλκάνια.  Στην  επόμενη συνεδρίαση που αναμένεται να γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας προβλέπετα να γίνει συζήτηση για τη συνταγματική  αναθεώρηση.

Η συνεδρίαση του ανωτάτου καθοδηγητικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πρώτη μετά τις αναταράξεις στους κόλπους της κυβέρνησης που οδήγησαν στην παραίτηση Κοτζιά.

Ο καταμερισμός των αρμοδιοτήτων 

Στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, το όργανο κατέληξε στον καταμερισμό βασικών αρμοδιοτήτων των μελών του. Σύμφωνα με τον καταμερισμό, ο Πάνος Λάμπρου αναλαμβάνει τον Τομέα Δικαιώματα, Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, ο Νίκος Φίλης μαζί με τον αριστείδη Μπαλτά αναλαμβάνουν  το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αντώνης Κοτσακάς το Οργανωτικό.

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση για τον καταμερισμό των αρμοδιοτήτων στα μέλη της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Καταγραφη11122