Μητσοτάκης: Οι εκλογές ο μόνος τρόπος να μην κυρωθεί από τη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών

Δυστυχώς, καθώς προχωράει η διαδικασία παράγονται ολοένα και περισσότερα τετελεσμένα, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Εμείς από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία αυτή όποτε κι αν έρθει στην ελληνική Βουλή, είτε τώρα είτε μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές. Δεν πρόκειται να το κάνει γιατί θεωρούμε ότι είναι η συμφωνία αυτή είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα καθώς για πρώτη φορά εκχωρεί στους γείτονες μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, από την Κεφαλονιά.

«Ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί ότι η συμφωνία αυτή δεν θα κυρωθεί από την ελληνική Βουλή είναι να διεξαχθούν εθνικές εκλογές πριν έρθει προς κύρωση στο Κοινοβούλιο, έτσι ώστε ο ελληνικός λαός να μην αποφανθεί μόνο για την τύχη της χώρας αλλά και για τη συμφωνία αυτή, η οποία θεωρούμε ότι είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, σχολίασε ότι η εικόνα των τελευταίων ημερών στην ΠΓΔΜ, πριν από την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή των Σκοπίων δεν συνάδει με μια χώρα που μπορεί να προσδοκά να γίνει μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας.

 

advertisement