(Φωτο)-Πάτρα:Ο δήμος για τον αυριανό αγώνα μνήμης του Φάνη Τσιμιγκάτου

Ο Δήμος Πατρέων την προσεχή Κυριακή 21 Οκτώβρη 2018 διοργανώνει στην μνήμη του μεγάλου αθλητή της πόλης μας, Φάνη Τσιμιγκάτου, τον Ημιμαραθώνιο «Φ. Τσιμιγκάτος», αγώνα 10 km και αγώνα 1 km για παιδιά 8 -12 ετών και για ΑΜΕΑ, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πάτρας, την Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ.
Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε  στο Δημαρχείο για το θέμα, η Πρόεδρος του ΣΔΥΠ, Ελένη Παναγιωτοπούλου, παρέδωσε στον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, την πρώτη φανέλα του ημιμαραθωνίου ευχαριστώντας τον για την προσφορά και τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στους αγώνες και στο δρομικό κίνημα.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο αθλητισμός δίνει μηνύματα αγώνα σε όλους μας και ταυτόχρονα αποτελεί την υγιή διέξοδο στην νεολαία, μακριά από εξαρτήσεις.
Ξεκινώντας την συνέντευξη ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος, μεταξύ άλλων, είπε:
«Μετά από απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου θα διεξαχθεί ο αγώνας στην μνήμη του Φάνη Τσιμιγκάτου που έχει ενταχθεί στο ετήσιο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κι έρχεται να καλύψει θεσμικά ένα μεγάλο κενό του Δρομικού Κινήματος της πόλης.
Θα δώσει την ευκαιρία να συμμετέχουν μαζικά ο λαός και η νεολαία της πόλης μας.
Με τον αγώνα αυτόν τιμούμε την μνήμη ενός πρωτοπόρου αθλητή, ο οποίος είχε σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη του Δρομικού κινήματος της πόλης και της χώρας κι εργάσθηκε ανιδιοτελώς για την διαμόρφωση της γνωστής διαδρομής αναψυχής και τζόκινγκ εντός του Έλους Αγυιάς, που απολαμβάνουν σήμερα δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες και πρόκειται να αναβαθμιστεί στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης της περιοχής που έχει δρομολογηθεί».
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου, Ευάγγελος Τζελάτης, αναφέρθηκε στον Φάνη Τσιμιγκάτο ως αθλητή και άνθρωπο και στους αγώνες που έδωσε για να δημιουργηθεί η διαδρομή στο έλος της Αγυιάς, καταφέρνοντας να αποκτήσει η πόλη αυτή την μεγάλη αθλητική περιουσία.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, Τάκης Πετρόπουλος, επεσήμανε ότι ο αγώνας αυτός είναι χρέος και τιμή σε ένα μεγάλο αθλητή, τον Φάνη Τσιμιγκάτο. Ο αγώνας γίνεται με τις προδιαγραφές της παγκόσμιας Ομοσπονδίας και τα ρεκόρ θα αναγνωρίζονται.
Η πρόεδρος του ΣΔΥΠ, Ελένη Παναγιωτοπούλου αναφέρθηκε στην ιστορία του αγώνα και υπογράμμισε ότι πρόκειται για διαδρομή από σημείο σε σημείο με στόχο και την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της Πάτρας. Παρόντες θα είναι 35 κριτές του ΣΕΓΑΣ, ενώ θα κινητοποιηθούν η Τροχαία και ο Ερυθρός Σταυρός, ενώ εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής και υπάρχουν συμμετοχές από πολλές πόλεις της χώρας.
Η διαδρομή, αναλυτικά, θα είναι η εξής:
1. Ημιμαραθώνιος Αγώνας 21 ΧΛΜ.:
Ώρα εκκίνησης 10:00 π.μ.
Εκκίνηση: ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΙΝΙΩΝ, περνάμε από ΑΝΕΜΟΜΥΛΟ, ΤΣΟΥΚΑΛΕΙΚΑ, ΒΡΑΧΝΕΙΚΑ (επί της ΠΕΟ). Διασταυρωνόμαστε με «ανενεργές» γραμμές τρένου, όπου δεν εκτελούνται πια δρομολόγια. Στα Βραχνέϊκα, στροφή από την ΠΕΟ, αριστερά, στην ΟΔΟ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ, διασταυρωνόμαστε πάλι με «ανενεργές» γραμμές τρένου, όπου δεν εκτελούνται πια δρομολόγια, στροφή δεξιά στην παραλιακή ΟΔΟ ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ (Μονοδένδρι), κίνηση επί της ΟΔΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ ΜΟΥΡΤΑ , ΟΔΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΟΔΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (Ρογίτικα, Τσαούση) και είσοδος πάλι στην ΠΕΟ, που έρχεται από δεξιά μας. Συνεχίζουμε στην ΠΕΟ (Παραλία Πατρών), ΑΚΤΗ ΔΥΜΑΙΩΝ, στροφή αριστερά στο ύψος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, είσοδος στο ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ της Πάτρας, πορεία εντός του παλιού ΛΙΜΑΝΙΟΥ της Πάτρας, έξοδος από το λιμάνι στην «ΠΥΛΗ 7» στην ΟΔΟ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, πορεία δίπλα στην θάλασσα και τερματισμός στην ΠΛΑΖ ΕΟΤ ΠΑΤΡΑΣ.
2. Αγώνας 10.000 μ.:
Ώρα εκκίνησης 10:00 π.μ.
Εκκίνηση στην αρχή της ΑΚΤΗΣ ΔΥΜΑΙΩΝ, στο ύψος της Οδού Καλαβρύτων, στην περιοχή ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ.
Πορεία στην ΑΚΤΗ ΔΥΜΑΙΩΝ, στροφή αριστερά στο ύψος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, είσοδος στο ΝΟΤΙΟ
ΠΑΡΚΟ της Πάτρας, πορεία εντός του παλιού ΛΙΜΑΝΙΟΥ της Πάτρας, έξοδος από το λιμάνι στην «ΠΥΛΗ 7» στην
ΟΔΟ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, πορεία δίπλα στην θάλασσα και τερματισμός στην ΠΛΑΖ ΕΟΤ ΠΑΤΡΑΣ.
3.Αγώνας 1.000 μ.:
Ώρα εκκίνησης 09:30 π.μ.
Eκκίνηση στη συμβολή της ανωνύμου παραλιακής οδού προς Ε.Ο.Τ. (Ύψος παλαιού Κολυμβητηρίου), πορεία δίπλα στην θάλασσα και τερματισμός στην ΠΛΑΖ ΕΟΤ ΠΑΤΡΑΣ.