«Όχι» στα ντιμπέιτ από τον ακροδεξιό υποψήφιο της Βραζιλίας

Ο ακροδεξιός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία Ζαΐχ Μπολσονάρου δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε τηλεοπτική συζήτηση με τον αντίπαλό του της αριστεράς Φερνάντου Χαντάντ πριν τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 28ης Οκτωβρίου, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το κόμμα του.
Το Σοσιαλιστικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PSL) αναφέρθηκε «στην κατάσταση της υγείας» του υποψηφίου του, η οποία απαιτεί να μην εκτίθεται «σε μεγάλο στρες χωρίς λόγο», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Γκουστάβο Μπεμπιάνο στη διάρκεια συνέντευξη Τύπου από το Ρίο ντε Ζανέιρο.
Ο Μπολσονάρου εξακολουθεί να αναρρώνει αφού δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στις αρχές Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης.
Ωστόσο χθες Πέμπτη το πρωί ο χειρουργός που ήταν επικεφαλής της ομάδας που ανέλαβε τον Μπολσονάρου, ο Αντόνιο Λουίς Μασέντο, διαβεβαίωσε ότι από ιατρική άποψη ο υποψήφιος μπορεί να συμμετάσχει σε τηλεμαχίες, αν το επιθυμεί, λαμβάνοντας κάποιες προφυλάξεις.
Έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε ο ακροδεξιός υποψήφιος επικέντρωσε την εκστρατεία του στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και δεν συμμετείχε σε καμία τηλεμαχία, παρά τις προσκλήσεις του Χαντάντ. Την προηγούμενη εβδομάδα ο υποψήφιος του Κόμματος των Εργαζομένων (PT) δήλωσε έτοιμος να πάει ακόμη και στο «νοσοκομείο» για να συμμετάσχει σε συζήτηση με τον αντίπαλό του.
Ο Μπολσονάρου παρουσίασε ιατρικά έγγραφα για να στηρίξει την απόφασή του να μην συμμετάσχει σε ζωντανές συζητήσεις, αν και την προηγούμενη εβδομάδα παραδέχθηκε ότι δεν θα συμμετάσχει «για στρατηγικούς λόγους» σε καμία από τις συνηθισμένες τηλεμαχίες.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Datafolha η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Globo και μεταδόθηκε την Πέμπτη φέρει τον Μπολσονάρου να συγκεντρώνει πλέον το 59% των προθέσεων ψήφου και τον Χαντάντ το 41%.