Εισαγγελική έρευνα για διαρροή απόρρητων πληροφοριών σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια επείγουσας έρευνας για τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Αφορμή αποτέλεσε ένα δημοσίευμα της ιστοσελίδας iefimerida.gr, η οποία δημοσιοποίησε στοιχεία που προέρχονται από την τελευταία ενημέρωση που έγινε στη Βουλή για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών.

«Η σημερινή πρωτοφανής αθλιότητα του iefimerida, με την υπογραφή πρώην ρεπόρτερ του MEGA, να δημοσιοποιήσει δήθεν πληροφορίες για την διάθεση των απορρήτων κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών θίγει ευθέως τα εθνικά συμφέροντα και είναι αποτέλεσμα της αθλιότητας της ΝΔ και του κου Μητσοτάκη που έθεσε θέμα απορρήτων κονδυλίων ακόμη και με διαρροές στον τύπο», τόνισε σε χθεσινή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τονίζοντας ότι «προκαλεί αγανάκτηση η διαρροή στον Τύπο δήθεν “απόρρητων δαπανών” του ΥΠΕΞ αλλά ταυτόχρονα εγείρει και σοβαρά ερωτήματα για τον στόχο και τις επιδιώξεις όσων πολιτικών προσώπων και ηλεκτρονικών Μέσων δίνουν και αναπαράγουν αυτές τις “ειδήσεις”».