Απλήρωτος ο Κατσουράνης! – Τραβάει σχεδόν μόνος το «κάρο» της Παναχαϊκής ο Μπακαλάρος

Τον περασμένο Δεκέμβρη οι εκλογές του Επιμελητηρίου Αχαΐας δίχασαν την Παναχαΐκή. Απόρροια αυτής της εξέλιξης ήταν η σταδιακή απενεργοποίηση, από τα δρώμενά της, βασικών στελεχών της Παναχαϊκής Συμμαχίας, (Αντώνης Κουνάβης, Γιώργος Πλέσσας, Νίκος Πιλαβάς, Γιάννης Κοντοθόδωρος).

Το Γενάρη η.. κολοβή συμμαχία δεν είχε τη διορατικότητα να στηρίξει μεταγραφικά την ομάδα που βρισκόταν στην δυάδα της ανόδου για τη Super Laegue. Θυμίζουμε ότι προπορευόταν κατά 5 βαθμούς του ΟΦΗ και το μεταξύ τους ματς του β’ γύρου ήταν στην Πάτρα! Οι… ημιθανείς Κρητικοί ζωντάνεψαν και άφησαν την Παναχαϊκή μετεξεταστέα. Μόνο παρήγορο σημάδι εκείνης της περιόδου ήταν η προσθήκη στη «Συμμαχία» του επιχειρηματία Κώστα Μπακαλάρου, που αναρριχήθηκε κιόλας στην Προεδρία της ΠΑΕ.

Η καινούργια χρονιά σχεδιάσθηκε με απομειωμένο ενθουσιασμό και οικονομική δυστοκία. Μ’ αυτά και με τ’ άλλα, προ ημερών ο Πρόεδρος έφερε τους εναπομείναντες «συμμάχους» προ των οικονομικών ευθυνών τους: «Βάλτε μέχρι το τέλος του μήνα την αναλογία σας, αλλιώς θα δω τι θα κάνω…».

Στο… μιλητό οι παρόντες δεσμεύτηκαν ότι θα συνδράμουν, αλλά το άθροισμα δεν ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε υπάρχει «άνοιγμα» 900.000 €. Χρήματα που δεν υπάρχουν για να εκτελεσθεί στη ολότητά του ο φετινός προϋπολογισμός…

Μέσα σ’ όλα ο Κατσουράνης έχει χαμηλώσει τις στροφές της ενασχόλησής του. Είναι απλήρωτος από τον περασμένο Μάιο και ζητάει τα λεφτά του!

Ο Κώστα Μπακαλάρος  και ο γιος του Δημήτρης που εμπλέκεται επικουρικά στην καθημερινότητά της Παναχαϊκής- έχουν ενοχληθεί από την απαίτηση «εδώ και τώρα» του Κατσουράνη. Το σχοινί είναι τεντωμένο και η πόρτα της εξόδου πρώτη φορά ανοιχτή για τον Ευρωπρωταθλητή!

Τι μέλλει γενέσθαι; Άγνωστο. Όλα κρέμονται από μια κλωστή. Το περασμένο Δεκέμβρη είχαμε το «ρήγμα» στη Συμμαχία εξ αιτίας των επιμελητηριακών εκλογών. Για φέτος, λέγεται ότι η παρουσία του Κώστα Μπακαλάρου στην Προεδρία της ΠΑΕ βρίσκεται σε ευθεία συνάρτηση με τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Έχει εκδηλώσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων και επιδιώκει να πάρει στήριξη από την «Νέα Δημοκρατία».

Αν τα καταφέρει, πιθανώς να σηκώνει διπλό ρίσκο. Ήτοι να συνεχίσει, έστω και μόνος, στην ΠΑΕ και ταυτόχρονα να παλέψει για τη Δημαρχία.

Το «μαλλί», εν προκειμένω, φθάνει, ίσως και ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Αν κάποιος εγγυάτο στο Μπακαλάρο ότι θα κερδίσει την άνοδό της η Παναχαϊκή στη Super League δεν θα στροβίλιζαν σήμερα στο μυαλό βασανιστικά διλήμματα. Αλλά και πώς να πάρει αποφάσεις, όταν δεν έχει σίγουρο το χρίσμα του υποψήφιου Δημάρχου; Μάλιστα, αυτή του η βούληση υπονομεύεται, όπως λέγεται, εκ των έσω. Το περιβάλλον του θεωρεί ότι τον διαβάλει στον Μητσοτάκη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και μέλος της «Παναχαϊκής Συμμαχίας» Πλάτωνας Μαρλαφέκας, που προωθεί για τη δημαρχία την υποψηφιότητα του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, νυν αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και γνωστού Παναχαικιώτη.

Μύλος και υπόγειος πόλεμος στο απόγειό του! Στη τελευταία συνάντηση των «συμμάχων» ο Πλάτων Μαρλαφέκας ζήτησε να κοσμεί και φέτος τη φανέλα της Παναχαϊκής η εταιρία του «Lux»,έναντι χρημάτων που είχε βάλει στην ΠΑΕ πέρυσι. Ωστόσο, η Εταιρία, που «καίγεται» για φρέσκο χρήμα προς κάλυψη των φετινών αναγκών της, δια στόματος Μπακαλάρου, απέρριψε την πρόταση του Μαρλαφέκα.

Την ίδια στιγμή, έκανε δυναμική επανεμφάνιση ο μέτοχος Αντώνης Κουνάβης, με έγγραφο που απέστειλε στον Πρόεδρο Κώστα Μπακαλάρο. Παρ’ ότι είναι αποστασιοποιημένος ο Κουνάβης, ένεκα της «θανάσιμης» κόντρας του με το Μαρλαφέκα, φρόντισε να δώσει και φέτος την χορηγία της εταιρίας Grimaldi στην ΠΑΕ και ταυτόχρονα διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο ότι θα επανενεργοποιηθεί υπό τον όρο ότι θα διακοπούν οι σχέσεις της Παναχαϊκής με τον Μαρλαφέκα και όσοι ενισχύσουν το ταμείο της ΠΑΕ οφείλουν να το έχουν κάνει με τραπεζική κατάθεση εντός μιας εβδομάδας.

Αν δεν καταλάβατε, μια συμμαχία που ξεκίνησε με τις αγνότερες των προθέσεων, έχει διασπασθεί, κάποιοι έχουν αποτραβηχθεί κι όσοι έχουν απομείνει, εμπλέκονται σε μια ιστορία που έχει «ξεφύγει», καθώς κυριαρχούν προσωπικές κόντρες και πολιτικές βλέψεις.

Κάθε πρόβλεψη, συνεπώς, ακόμη και για το άμεσο μέλλον της Παναχαϊκής, είναι παρακινδυνευμένη και μεγαλύτερος φόβος, αν δεν διορθωθούν τα πράγματα μέσα στο επόμενο 15νθήμερο, από τον ερχομό του «μαύρου Νοέμβρη» δεν υπάρχει!