Ανοίγει σήμερα η Φιλοσοφική- «Ηρθαμε για να μείνουμε» δηλώνει η… φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνας

Τις πόρτες της ανοίγει και πάλι η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, η οποία παρέμεινε κλειστή χτες λόγω του… Ρουβίκωνα.

Σε ανάρτησή της η αναρχική συλλογικότητα, η οποία υπογράφει ως «φοιτητική ομάδα», ξεκαθαρίζει πως ήρθαν για να μείνουν στην Φιλοσοφική και πως το στέκι τους άνοιξε και θα παραμείνει ανοικτό.

Γράφουν αναλυτικά:

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ

Χθες, 17 Οκτωβρίου , καθώς προσεγγίζαμε τη Φιλοσοφική για να ανοίξουμε το στέκι μας και να κάνουμε πολιτική απεύθυνση στους φοιτητές, με έκπληξη είδαμε έξω από το χώρο μια κωμική κουστωδία καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων της σχολής , με πρωτεργάτη την κα. Καραμαλέγκου. Αυτό το περίεργο μείγμα πήρε την απόφαση να εμποδίσει την πολιτική μας παρουσία . Σε μία σχολή όπου φοιτητές αναγκάζονται να πληρώνουν τα συγγράματά τους, οι καθαρίστριες είναι υπό την δουλεία της εργολαβίας , τμήματα διασπώνται ή κλείνουν και όπου διάφοροι καθηγητές απολαμβάνοντας την εξουσία που τους δίνει το αξίωμα τους, ζητούν από φοιτήτριες σεξουαλικά ανταλλάγματα για να περάσουν τα μαθήματα. Μια σχολή όπου ορισμένοι καθηγητές υποστηρίζουν ότι καλά κάνουν τα ΜΑΤ και χτυπούν φοιτητές ”μπας και αρχίσει να λειτουργεί ο εγκέφαλος τους” , όπου σπάνε καταλήψεις χτυπώντας φοιτήτριες και δηλώνουν χουντικοί στα μαθήματά τους. Για όλα αυτά η κα. Καραμαλέγκου δεν είπε τίποτα. ‌

Εμείς, όπως είπαμε ήρθαμε για να μείνουμε ! Είμαστε η φοιτητική ομάδα του Ρουβίκωνα και όντας φοιτητές έχουμε κάθε δικαίωμα να έχουμε πολιτικό χώρο , ειδικά όταν αυτός ο πολιτικός χώρος μας παραχωρήθηκε από την προηγούμενη πολιτική ομάδα (Ε.Π.Φ.) ‌που τον διαχειριζόταν. Έτσι επιλέξαμε μαζί με δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες που ήρθαν να μας στηρίξουν να προσπεράσουμε αυτή τη γελοία αλυσίδα και να ανοίξουμε το στέκι μας. Δεν ασκήσαμε σωματική βία, παρ’ότι υπήρχαν καλεσμένοι μπράβοι στον χώρο για την προστασία της ομάδας που είχε επιλέξει να μας αποκλείσει από τον χώρο μας. Το στέκι άνοιξε και θα παραμείνει ανοιχτό ! Σκοπός μας είναι να αναδειχθούν τα κακώς κείμενα του πανεπιστημίου. Εμείς χαιρόμαστε που ο κόσμος των σχολών ξεκινάει να δραστηριοποιείται και να συζητάει για σοβαρά ζητήματα που αφορούν το πανεπιστήμιο και την κοινωνία. Θέλουμε ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό και ενεργό. Να παίρνει θέση για ό,τι συμβαίνει στην κοινωνία. Θέλουμε το φοιτητικό κίνημα να αρχίσει να διεκδικεί μαζί με τους εργαζόμενους αυτά που του έχουν κλαπεί και στερηθεί . Κάποιοι φοβούνται ότι αυτό θα γίνει πράξη . Εμείς πάλι δηλώνουμε ότι τώρα ξεκινάμε.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ‌

Για επικοινωνία με την ομάδα καθέ Τετάρτη 10.00 – 13.30 στο στέκι μας στην αίθουσα 516 της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών

Υ.Γ.: Ξεκάθαρα η πολιτική ευθύνη βαραίνει την κα. Καραμαλέγκου , η οποία επέλεξε μπροστά μας να απειλήσει μέλη του διοικητικού προσωπικού , τα οποία υποστήριζαν το δικαίωμα της έκφρασης πολιτικού λόγου στα πανεπιστήμια. Ας θυμηθούμε ότι στην φιλοσοφική υπήρχε φασιστικό στέκι ( νέοι ορίζοντες) και αυτή δεν έκανε τίποτα.

Υ.Γ. 2: Σήμερα, 18 Οκτωβρίου οι πρυτανικές αρχές μαζί με την Κοσμητεία αποφάσισαν να αναστείλουν τη λειτουργία της σχολής (λουκέτα στις εισόδους, διακοπή μαθημάτων και υπηρεσιών). Αιτία για αυτό ήταν η παρουσία και το άνοιγμα του στεκιού της φοιτητικής ομάδας του Ρουβίκωνα με τη δικαιολογία ότι προσβάλουμε και παραβιάζουμε την ”εύρυθμη” λειτουργία και τις ακαδημαϊκές αρχές και παρεμποδίζουμε την εκπαιδευτική διαδικασία. Και όλα αυτά με τη χρήση βίας! Εμείς αυτό που έχουμε να απαντήσουμε είναι ότι δεν εμποδίσαμε ούτε και θα εμποδίσουμε την ομαλή λειτουργία της σχολής και τη διεξαγωγή μαθημάτων. Τέτοιες γελοίες κινήσεις δεν πρόκειται να εμποδίσουν τη λειτουργία του φοιτητικού μας στεκιού και την πολιτική μας παρουσία στο χώρο του πανεπιστημίου.

Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα

Να σημειωθεί πως η ανάρτηση έγινε μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου χτες, Πέμπτη, προκειμένου να ερευνηθεί η δράση του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική και να διαπιστωθεί αν διαπράχθηκαν αδικήματα.

Μέχρι στιγμής καμία έγγραφη ή προφορική αναφορά δεν έχει γίνει σε εισαγγελική αρχή από τις πρυτανικές αρχές, οι οποίες είναι αρμόδιες να καταγγείλουν την ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων πλημμεληματικού χαρακτήρα.