Τεράστιο πέπλο ιστού αράχνης στην Ξάνθη

Νέο περιστατικό με «πελώριο πέπλο ιστού αράχνης» καταγράφηκε στην Ελλάδα, αυτή τη φορά στην Ξάνθη, λίγες εβδομάδες μετά το αντίστοιχο φαινόμενο στο Αιτωλικό.

Το πέπλο ιστού εκτείνεται σε μία περιοχή, μήκους άνω του 1 χιλιομέτρου, έχοντας σκεπάσει όλη την τοπική βλάστηση. Το φαινόμενο έχει αναπτυχθεί στις ακτές της λίμνης Βιστωνίδα, στον δρόμο προς το Μετόχι της Μονής Βατοπεδίου, στο Πόρτο Λάγος.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το περιστατικό αποδίδεται στον υπερπληθυσμό των αραχνών, καθώς αυτή την περίοδο υπάρχει πληθώρα τροφής, όπως σκνίπες, μυγάκια κ.α., με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των αρθροπόδων.

 

Ωστόσο, οι περιβαλλοντολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί: Το φαινόμενο είναι παροδικό, καθώς όταν υποχωρήσει η θερμοκρασία, η διαθέσιμη τροφή θα ελαττωθεί και θα επέλθει συρρίκνωση του πληθυσμού των αραχνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί τις προηγούμενες εβδομάδες και στο Αιτωλικό, με το θέαμα μάλιστα, να λαμβάνει παγκόσμιες διαστάσεις, καθώς οι εντυπωσιακές εικόνες μεταδόθηκαν σ’ όλο τον κόσμο.