ΠΑΤΡΑ: Σεμινάριο Α΄ Βοηθειών, για λιμενικούς, από εκπαιδευτές Ιατρούς Διασώστες  του ΕΚΑΒ

Με πρωτοβουλία της ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ ΚΔ ΕΛΛΑΔΟΣ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 09.30΄-13.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων Ο.Λ.ΠΑ Α.Ε στον Νότιο Νέο Λιμένα Πατρών  σεμινάριο Α΄ Βοηθειών από εκπαιδευτές Ιατρούς Διασώστες  του ΕΚΑΒ Πάτρας, με θέμα:

«Πρώτες Βοήθειες -Επείγουσες Καταστάσεις – Αρχική Εκτίμηση – Αντιμετώπιση»

 

Η ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ ΚΔ ΕΛΛΑΔΟΣ στα πλαίσια της συνδικαλιστικής της δράσης, αφουγκραζόμενη ανάγκες συναδέλφων και έχοντας ως στόχο την ενημέρωση και την  εκπαίδευσή τους σε θέματα πρώτων βοηθειών – πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών, προέβη στην διοργάνωση του ανωτέρω σεμιναρίου, προκειμένου με την υλοποίησή του, να μπορέσουν οι συνάδελφοι μας να αποκτήσουν αδαπάνως, πρόσβαση σε ένα τόσο χρήσιμο για τη ζωή μας γνωστικό αντικείμενο όπως αυτό των πρώτων βοηθειών, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλάμβανε:

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΟΥ ΑΕΡΑΓΩΓΟΥ – ΒΑΣΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΑΕΡΑΓΩΓΟΥ – ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΖΩΗΣ- ΒΑΣΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ AED  – ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ – ΠΝΙΓΜΟΣ- ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΘΕΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – ΠΝΙΓΜΟΝΗ ΑΠΟ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ κλπ. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΠΛΑΣΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ AED – ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ – ΤΡΑΥΜΑ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΟΛΥΤΡΑΥΜΑΤΙΑ – ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ – ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ- ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ.

Παρών σε μεγάλο μέρος του σεμιναρίου  ήταν και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρας Πλοίαρχος Λ.Σ κ        ΡΕΪΖΗΣ Δρόσος και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό, όπου και συνεχάρη τα μέλη του Δ.Σ  για την πρωτοβουλία και την όλη διοργάνωση.

Η Ένωσή μας ευχαριστεί θερμά την Διευθύντρια του ΕΚΑΒ ΠΑΤΡΑΣ κ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ που μας τίμησε με την παρουσία της,  και στους Ιατρούς εκπαιδευτές κ.κ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ Αγγελική- ΚΟΛΟΒΟ Θεόδωρο καθώς και τους διασώστες εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ κ.κ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ Αλέξη – ΜΙΧΑΛΗ Σταμάτη  για την ενημέρωση και την εκπαίδευση που παρείχαν στα στελέχη του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.