Εισαγγελείς κατά κυβέρνησης για τις δηλώσεις Πολάκη: Σεβαστείτε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

Με αφορμή της πρόσφατες αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε σημερινή ανακοίνωσή της εκφράζει, για μια ακόμη φορά, «τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα μας αποτελεί, διαχρονικά και υποκριτικά για το πολιτικό σύστημα, πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης».

Ο Παύλος Πολάκης πριν από λίγα 24ώρα σε εμπρηστικές δηλώσεις του ανέφερε ότι «πρέπει να μπει και κανένας φυλακή για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές». Η δήλωση αυτή του κ. Πολάκη προκάλεσε ακόμα και εσωκομματικές αντιδράσεις.

Παράλληλα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καλεί τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, «να παύσουν εφεξής να στέκονται με παρεμβατική διάθεση απέναντι στη Δικαιοσύνη και τους ανεπηρέαστους από πολιτικές σκοπιμότητες λειτουργούς της για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους».

Ακόμη, η Ένωση καλεί τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης, «να σεβαστούν και να θωρακίσουν έμπρακτα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της που αποτελεί δικλείδα ασφαλείας του πολιτεύματος».