Απάντηση Μαξίμου για τα «μυστικά κονδύλια» του ΥΠΕΞ: Να μας πει η ΝΔ πού πήγαιναν επί δικής της διακυβέρνησης

Το ζήτημα των «μυστικών κονδυλίων» του υπουργείου Εξωτερικών παραμένει στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, έπειτα από τα δημοσιεύματα σχετικά με το τι «πυροδότησε» την αντιπαράθεση του Πάνου Καμμένου με τον Νίκο Κοτζιά στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης, οδηγώντας εν τέλει στην παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών.

Μετά τα «πυρά» της αντιπολίτευσης και ειδικά της ΝΔ, που έκανε λόγο για μείζον πολιτικό ζήτημα, το Μέγαρο Μαξίμου πέρασε στην  αντεπίθεση, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του:  «Από το 2017, με πρωτοβουλία του Νίκου Κοτζιά και της ελληνικής κυβέρνησης, ενημερώνεται αναλυτικά η Βουλή των Ελλήνων για τη χρήση των ειδικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών».
«Η ΝΔ λοιπόν, αντί να λαϊκίζει, καλό θα ήταν να μας πει πού διατέθηκαν τα ειδικά κονδύλια κατά τις περιόδους της δικής της διακυβέρνησης, όταν οι Υπουργοί Εξωτερικών ήταν πλήρως ανεξέλεγκτοι. Η κ. Μπακογιάννη και η ΝΔ είναι οι τελευταίοι που θα κουνήσουν το δάχτυλο, είτε στο Νίκο Κοτζιά είτε στον Πρωθυπουργό» καταλήγει η ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο.