Οργιάζουν οι φήμες ότι ο Κοτζιάς παραιτήθηκε -Μαζεύει τα πράγματά του από το υπουργείο

Οργιάζουν οι φήμες ότι ο υπουργός Εξωτερικών υλοποίησε την απειλή του και έχει παραιτηθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Κοτζιάς, εξοργισμένος γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν τον υποστήριξε στην κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο, έχει υποβάλει την παραίτησή του και θα αποχωρήσει από το ΥΠΕΞ αύριο το πρωί.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι το πρωθυπουργικό περιβάλλον δεν επαληθεύει ή διαψεύδει την είδηση. «Αν θέλει να παραιτηθεί, ας παραιτηθεί», αναφέρουν κύκλοι κοντά στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Κοτζιάς πήρε την τελική απόφασή του να παραιτηθεί όταν άκουσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να δηλώνει σε πρωινή εκπομπή ότι «όποιος δυσφορεί στη διαδρομή μπορεί να κατέβει από το τρένο».

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να επικρατήσουν ψυχραιμότερες σκέψεις και από τις δύο πλευρές και ο υπουργός Εξωτερικών να παραμείνει στη θέση του.

Ο Νίκος Κοτζιάς φέρεται έντονα δυσαρεστημένος θεωρώντας πως δεν έτυχε της απαραίτητης κάλυψης από τον Αλέξη Τσίπρα στην κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο κατά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, όταν οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν βαριές κουβέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Κοτζιάς αποχώρησε από το υπουργικό συμβούλιο σε έξαλλη σχεδόν κατάσταση, μετά τη σφοδρή σύγκρουση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, και μάλιστα μετέφερε τη δυσαρέσκειά του και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον οποίο συναντήθηκε εκτάκτως αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι δεν ήταν τόσο οι δηλώσεις Καμμένου για plan B στο Σκοπιανό, όσο το γεγονός ότι κατηγόρησε τον κ. Κοτζιά πως είναι άνθρωπος του Σόρος και ότι «βουτάει» από κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών!