Φιλοσοφική: Ο Ρουβίκωνας περιμένει μετά τη 1 να ανακαταλάβει το γραφείο 516


Την αποχώρηση των πανεπιστημιακών που έχουν από το πρωί σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα για να «ανακαταλάβουν» το γραφείο 516 στη Φιλοσοφική Σχολή  φαίνεται ότι περιμένουν τα μέλη και οι φοιτητές του Ρουβίκωνα που βρίσκονται στο κτήριο, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της προέδρου του τμήματος. Αυτό, βέβαια, θα πρέπει να θέσει προ των ευθυνών τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Αθηνών για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσει  αν τα μέλη της αναρχικής ομάδας επιμένουν να καταλαμβάνουν το χώρο καθώς και λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι επικράτησε ένταση όταν μια φοιτήτρια επιχείρησε να τραβήξει μια φωτογραφία και μέλη του Ρουβίκωνα της το «κατέβασαν».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Φιλοσοφικής περίπου δεκαπέντε λεπτά μετά τη «συμβολική παράταση» με το σχηματισμό ανθρώπινης αλυσίδας ως προς το χώρο που κατέλαβε η «παράταξη» Ρουβίκωνας, φοιτητές που στελεχώνουν την ομάδα Ρουβίκωνας στο ΦΠΨ εμφανίστηκαν σταδιακά. Η φράση αυτή της κυρίας Φουντοπούλου ερμηνεύεται και ως μια έμμεση προτροπή προς τα μέλη του Ρουβίκωνα να καταφύγουν στη λύση της φοιτητικής παράταξης προκειμένου έτσι – αυτοδικαίως – να αποκτήσουν δικαίωμα παραμονής σε γραφείο στους χώρους της Φιλοσοφικής.

«Μας ρώτησαν γιατί είμαστε εκεί και εμείς τους απαντήσαμε ότι δεν ανήκει σε αυτούς και ότι ο χώρος πρέπει να επιστρέψει στην κυριότητα της φιλοσοφικής σχολής. Υπήρξε ένταση, διεκδικούν τα δικαιώματά τους, τα εργαλεία δεν είναι καλά. Υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση, υπήρξε προσπάθεια να μπουν στο χώρο και δεν τα κατάφεραν» περιέγραψε τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν η κυρία Φουντοπούλου.

Οι καθηγητές, όπως είπε η πανεπιστημιακός, αποφάσισαν να διατηρήσουν την «αλυσίδα» μέχρι τη 1 «και μετά θα αποχωρήσουμε από το χώρο».

«Δεν ξέρω την πρόθεσή τους αλλά ξέρω ότι η βούλησή τους είναι να μην φύγουν από το χώρο» πρόσθεσε η κυρία Φουντοπούλου παραδεχόμενη ότι «αυτο που σκεφτόμαστε είναι ότι είναι πιθανό να ξεκινήσει το παιχνίδι του ποντικού με τη γάτα».

«Τι θα κάνουμε δεν μπορώ να σας πω, υποθέτω ότι εγώ αυτό που θα έβλεπα ειναι να πάμε σε διάλογο με τα παιδιά αυτά» πρόσθεσε.