Η Χίλαρι βάζει πλάτες στον άνδρα της για το σκάνδαλο Λεβίνσκι

Πλάτες στον άνδρα της, για την κριτική που δέχθηκε για το σκάνδαλο Λεβίνσκι και το κατά πόσον έπρεπε να παραιτηθεί έβαλε η Χίλαρι Κλίντον.

Μιλώντας στην εκπομπή “CBS Sunday Morning” η πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ επέμεινε ότι η υπόθεση δεν συνιστούσε κατάχρηση εξουσίας από μέρους του Μπιλ Κλίντον καθώς η Μόνικα Λεβίνσκι «ήταν ενήλικη».

Η Κλίντον υπερασπίστηκε τον άνδρα της απαντώντας αρνητικά στην ερώτηση κατά πόσον θα έπρεπε να αποχωρήσει από το ύπατο αξίωμα της χώρας, όταν βγήκε στο φως η σχέση του με τη νεαρή τότε μαθητευόμενη στον Λευκό Οίκο πριν από 20 χρόνια. «Σε καμία περίπτωση», είπε.

Η γερουσιαστής των Δημοκρατικών της Νέας Υόρκης Κίρστεν Γκίλιμπραντ είχε πει πρόσφατα στους New York Times ότι ο πρώην πρόεδρος θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί όταν ξέσπασε το σκάνδαλο.

Όμως η Χίλαρι Κλίντον όχι απλά τον υπερασπίστηκε, αλλά στη συνέντευξη στο CBS αντεπιτέθηκε προσπαθώντας να εκτρέψει τη συζήτηση: «Επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω το εξής: Που βρίσκεται η έρευνα κατά του νυν προέδρου, εναντίον του οποίου έχουν γίνει πολυάριθμες καταγγελίες, τις οποίες απορρίπτει, αρνείται και γελοιοποιεί;» είπε αναφερόμενη στις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και επιθέσεις εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπιλ Κλίντον είχε παραπεμφθεί τότε για το σκάνδαλο με το ερωτηματικό της αποπομπής, αλλά τον απήλλαξε η Γερουσία και ολοκλήρωσε τη θητεία του στον Λευκό Οίκο.

Πηγή: iefimerida.gr