Τι είναι το μη χειρουργικό Lifting με νήματα;

Tα Νήματα Άμεσης Aνόρθωσης διορθώνουν άμεσα τη χαλάρωση της περιοχής και προωθούν την παραγωγή κολλαγόνου εσωτερικά κάτω από το δέρμα, η οποία έμμεσα διορθώνει και προλαμβάνει τη χαλάρωση και τη δημιουργία ρυτίδων. Τα νήματα μπορούν να τοποθετηθούν σε πολλές περιοχές του προσώπου.

Δεν αντικαθιστούν το χειρουργικό lifting αλλά αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική για τα άτομα εκείνα που έχουν ήπια χαλάρωση ή ακόμα και σημαντική χαλάρωση αλλά δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.
Ο πλαστικός προσώπου σχεδιάζει το πρόσωπο πριν τη θεραπεία και επιλέγει τα νήματα που θα τοποθετήσει ανάλογα με την περίπτωση.

Ο Χειρουργός ΩΡΛ & Πλαστικός Προσώπου Καρκατζούλης Γεώργιος απαντά στις  πιο συχνές  ερωτήσεις γύρω από τα νήματα

Από τι υλικό είναι φτιαγμένα τα νήματα ;

Το υλικό ονομάζεται PDO (Polydioxanone) και  χρησιμοποιείται στην χειρουργική εδώ και πολλές δεκαετίες για συρραφή τραυμάτων.

Τα νήματα PDO μεγάλων και αξιόπιστων εταιριών που χρησιμοποιούμε στο ιατρείο μας είναι ελεγμένα από ευρωπαϊκούς, τον ελληνικό, αλλά κυρίως τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων και είναι 100% βιοαπορροφούμενα.

Πότε ενδείκνυται το μη χειρουργικό lifting με νήματα;

Σε όλες τις περιπτώσεις που κάποιες περιοχές του προσώπου ή του λαιμού χρειάζονται υποστήριξη και σύσφιξη.

Τα καλύτερα αποτελέσματα είναι σε ηλικίες 40 έως 70, αν και υπάρχουν περιπτώσεις που τα έχω εφαρμόσει σε γυναίκες 80 ετών με απίστευτα θεαματικά αποτελέσματα ! Ιδανικές πάντως είναι οι περιπτώσεις μικρής και μέτριας χαλάρωσης.

Πως εφαρμόζονται τα νήματα;

Η τοποθέτηση των νημάτων γίνεται ανώδυνα και με μεγάλη ασφάλεια στον χώρο του ιατρείου μας στην Καλαμάτα χωρίς τομές και αναισθησία.
Χρησιμοποιούνται εξαιρετικά λεπτές, ατραυματικές, ειδικές βελόνες, που φέρουν το νήμα στο εσωτερικό τους.
Με την απλή εισαγωγή της βελόνας στο δέρμα και την αφαίρεση της, το εσωτερικό νήμα μένει στη θέση που έχει προκαθοριστεί.
Η τεχνική στηρίζεται στην ενίσχυση του δέρματος με τη δημιουργία ενός πλέγματος κάτω από αυτό και στην ” ανύψωση ” των πεσμένων περιοχών του προσώπου με τα εντυπωσιακά νήματα άμεσης ανόρθωσης.
Ο ιατρός πλαστικός προσώπου Καρκατζούλης Γεώργιος  θα επιλέξει τα κατάλληλα νήματα ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου σας.

Πονάει;   Πόσο διαρκεί;    Πότε θα επιστρέψω στις δραστηριότητές μου;

Η τοποθέτηση των νημάτων είναι ανώδυνη.

Γίνεται μόνο με την εφαρμογή τοπικής αναισθησίας στο σημείο εισόδου.

Η όλη διαδικασία διαρκεί 30 λεπτά και η επιστροφή στις καθημερινές μας δραστηριότητες είναι άμεση.

Υπάρχουν επιπλοκές ;

Επαναλαμβάνω ότι τα νήματα είναι μια απολύτως ασφαλής και παγκοσμίως καθιερωμένη διαδικασία. Οι επιπλοκές είναι σπάνιες, τοπικές (όπως μια προσωρινή εκχύμωση ή πτύχωση) και εξαφανίζονται μετά από λίγες μέρες.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα ; Πόσο διαρκούν ;

Τα αποτελέσματα του lifting με νήματα PDO είναι ορατά αμέσως χάρη στην μηχανική των νημάτων και πολύ εντυπωσιακά !  Ωστόσο βελτιώνονται ακόμη περισσότερο μέρα με την ημέρα.
Πολλές έγκυρες διεθνείς μελέτες έχουν δείξει πως μετά την εισαγωγή του νήματος  ο οργανισμος αρχίζει να παράγει κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ γύρω από αυτό.
Το υλικό εξαφανίζεται σε 8-10 μήνες και αντικαθίσταται από ίνες κολλαγόνου.
Το αποτέλεσμα διαρκεί 18-24 μήνες, χάρη στο φαινόμενο της κολλαγονογένεσης , που είναι υπέυθυνο για τη σύσφιξη και την ανάπλαση της επιδερμίδας.

Ο ιατρός Πλαστικός Προσώπου και ΩΡΛ Καρκατζούλης Γεώργιος θα εξετάσει εντελώς δωρεάν τη δική σας περίπτωση και θα σας ενημερώσει πως να βελτιώσετε τη φυσική σας ομορφιά, άμεσα, χωρίς πόνο και χωρίς χειρουργείο!

sadcfaDFAsf.jpg