Εκδρομή στην Λουμπλιάνα με τον Προμηθέα, 6 ημέρες οδική 15-20 Δεκεμβρίου 2018

 ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ

  6 ΗΜΕΡΕΣ

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ   15/12      

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ      20/12

 

1η ΗΜΕΡΑ (Σάββατο 15/12):  ΠΑΤΡΑ – ΑΝΚΟΝΑ ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στον Σταθμό υποδοχής στο Λιμάνι της Πάτρας,  και στις 18:00 αναχώρηση για την Ανκόνα. Χρόνος ελεύθερος να περιηγηθείτε τους κοινόχρηστους χώρους του πλοίου και να απολαύσετε ένα υπέροχο ταξίδι στην Αδριατική. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΗΜΕΡΑ (Κυριακή 16/12):  ΑΝΚΟΝΑ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ, (580 ΧΛΜ)

Άφιξη στην Ανκόνα στις 14:30 και άμεση αναχώρηση για την Λουμπλίανα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Σλοβενίας και την παλιά Πόλη.

 3η ΗΜΕΡΑ (Δευτέρα 17/12):  ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Πρωινό και ετοιμαστείτε να νιώσετε την ατμόσφαιρα της Λουμπλιάνα.Το σκηνικό που απλώνεται στην παλιά πόλη της Λιουμπλιάνα περιλαμβάνει ξεχωριστή αρχιτεκτονική, εντυπωσιακές πέτρινες γέφυρες που διασχίζουν τον ποταμό Ljubljanica, ένα μεσαιωνικό κάστρο στην κορυφή του λόφου και αρκετές κομψές και γεμάτες με cafe πλατείες. Το ιστορικό κέντρο βρίθει από μπαρόκ, νεοκλασικά και art nouveau κτίρια, τα περισσότερα από τα οποία φέρουν την υπογραφή του Σλοβένου αρχιτέκτονα Joze Plecnik -ο οποίος είναι για τη Λιουμπλιάνα ό,τι είναι ο Gaudi για τη Βαρκελώνη. Αρχίστε το σεργιάνι σας από την κεντρική πλατεία Preseren, που αποτελεί σημείο συνάντησης όλων και είναι η καρδιά της πόλης, ο τόπος διεξαγωγής των σημαντικότερων εκδηλώσεων.Διασχίστε την περίτεχνη Tromostovje (Τριπλή Γέφυρα) για να περάσετε στην απέναντι όχθη όπου βρίσκεται το κάστρο (Ljubljanski Grad) με τον κατάφυτο λόφο του. Πρόκειται για το πιο εμβληματικό αξιοθέατο της Λιουμπλιάνα, με τη σημερινή του μορφή να χρονολογείται από το 1511. Πάρτε το τελεφερίκ -αν δεν αντέχετε το περπάτημα- για να ανεβείτε στον πύργο-παρατηρητήριο και να απολαύσετε την πανοραμική θέα στις κόκκινες στέγες, στους τιρκουάζ θόλους και στις δαντελωτές γέφυρες. Όταν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, μπορεί κανείς να δει μέχρι και τις σλοβενικές Άλπεις. Επιστρέψτε στα στενά της παλιάς πόλης και κατευθυνθείτε προς την πλατεία Mestni, για να φωτογραφίσετε το Δημαρχείο και τον καθεδρικό του Αγίου Νικολάου με τον εντυπωσιακό πράσινο τρούλο. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ (Τρίτη 18/12):  ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Μετά το πρωινό και μια επίσκεψη στην πολύχρωμη Central Market είναι μια ευκαιρία για να πιάσετε τον παλμό των ντόπιων. Η Κεντρική Αγορά -έργο κι αυτή του αρχιτέκτονα Joze Plecnik- απλώνεται ανάμεσα στις γέφυρες Tromostovje και Zmajski most. Κάντε μια βόλτα για να αγοράσετε ντόπια τυριά, μπαχαρικά, σλοβένικο προσούτο prsut, αλλά και ιδιαίτερα σουβενίρ όπως χειροποίητα πλεκτά.Κάθε γέφυρα της πόλης αποτελεί ένα μοναδικό έργο τέχνης. Η Τριπλή Γέφυρα (Tromostovje) είναι η πρώτη που διασχίζουν οι περισσότεροι επισκέπτες, καθώς βρίσκεται δίπλα στην κεντρική πλατεία Preseren. Σχεδιασμένη από τον Joze Plecnik, αποτελείται από τρεις ξεχωριστές γέφυρες που βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη. Η πιο διάσημη, όμως, γέφυρα της Λιουμπλιάνα είναι η Γέφυρα του Δράκου (Zmajski most) -εξαίσιο δείγμα art nouveau αρχιτεκτονικής- που κοσμείται από τέσσερα αγάλματα δράκων στα άκρα της. Ο μύθος λέει ότι την πόλη ίδρυσε ο Ιάσονας με τους Αργοναύτες, στο σημείο ακριβώς όπου σκότωσε ένα φοβερό δράκο.

Ελεύθερος χρόνος για ψώνια και βόλτες στην όμορφη πόλη. Το απόγευμα συνάντηση και αναχώρηση για το γήπεδο όπου θα παρακολουθήσουμε τον αγώνα μπάσκετ Ολύμπια – Προμηθέας. Μετά το παιχνίδι, άμεση αναχώρηση για την Βενετία. Το πλοίο αναχωρεί στις 04:30. Διανυκτέρευση εν πλώ.

 5η & 6η ΗΜΕΡΑ (Τετάρτη 19/12 & Πέμπτη 20/12):  ΒΕΝΕΤΙΑ – ΠΑΤΡΑ

Μετά από ένα υπέροχο ταξίδι στην Αδριατική, φθάνουμε στην Πάτρα, την Πέμπτη στις 14:00

 

 ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ  HOTEL CITY 3* – LJUBANJA city center

ΤΙΜΗ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ       330 €

ΤΙΜΗ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ  380 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 3* στo κέντρο της Λουμπλιάνας
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια με την ΜΙΝΟΑΝ LINES, σε τετράκλινες καμπίνες, συμπεριλαμβανομένων φόρων λιμένων
  • Μεταφορά / περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός – συνοδός
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης / ΦΠΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας στο ταξίδι σας: Ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο.

  • Στη τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται: οι είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
  • Διαφορά για δίκλινη καμπίνα 60 € ανά άτομο και για τις δύο διαδρομές
  • Δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολή 150 € το αργότερο έως 31/10/2018