Άγκυρα: Ειρηνευτική επιχείρηση η εισβολή στην Κύπρο

Νέα πρόκληση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, που χαρακτήρισε «ειρηνευτική επιχείρηση» την εισβολή στην Κύπρο και έκανε λόγο για «θηριωδίες» των Ελληνοκύπριων εναντίον των Τουρκοκυπρίων το διάστημα 1963-1974.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε ανακοίνωση ΥΠ.ΕΞ. της γείτονος με την οποία εξέφρασε την ενόχλησή του για τους «αδικαιολόγητους ισχυρισμούς εναντίον της Τουρκίας» που συμπεριλήφθηκαν στην κοινή δήλωση των ηγετών που μετείχαν στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας- Αιγύπτου- Κύπρου στην Κρήτη.

Ακόμη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Χαμί Ακσόι, δήλωσε χθες ότι η χώρα του «θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να διατηρεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της, που απορρέουν από το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι συνιδιοκτήτες του νησιού».

Υποστήριξε δε ότι «όσοι κάνουν βήματα στην περιοχή σε βάρος των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και εκείνοι που προσπαθούν να αγνοήσουν την Τουρκία στην περιοχή, δεν θα πετύχουν ποτέ τους στόχους τους»