Ξερόλακκα…και η Δημοτική Αρχή Πελετίδη…ο απόλυτος κυνισμός!

Η αποπνικτική ατμόσφαιρα γύρω από την Ξερόλακκα , ιδιαίτερα κατά τις ημέρες άπνοιας είναι σε μεγάλη έκταση  ανυπόφορη. Θυμάμαι τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής όταν το 2010 ξεκινήσαμε την μελέτη επέκτασης του χυτά ,για να καλύψουμε τον χρόνο μέχρι την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων . Υποστηρικτές αυτής της εξέγερσης οι παρατάξεις του Κου Δημαρά μετέπειτα Δημάρχου και του Κου Πελετίδη  νύν Δημάρχου του Δήμου Πατρέων. Μάρτυρας και εγώ εκείνης της σθεναρής αντίστασης. Όλο το ΚΚΕ ήταν εκεί.

 Χάθηκαν 60 εκατ  Ευρώ από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα  και μαζί μια μεγάλη ευκαιρία, ο Δήμος Πατρέων και ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας να γίνουν οι πλουσιότεροι δήμοι της χώρας εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία διαχείρισης των απορριμμάτων  των δήμων όλης της χώρας, απαλλάσσοντας τους κατοίκους από τα δυσβάστακτα δημοτικά τέλη . Και ω του θαύματος τώρα σκέπτονται το εργοστάσιο !!!

Τώρα ερχόμαστε στο 2018 σχεδόν 10 χρόνια μετά . Είναι πασιφανές  ότι η κατάσταση στον Χυτά της Πάτρας έχει επιδεινωθεί φοβερά και βρίσκεται στον απόλυτο κορεσμό.

Έχω μια απορία,  αυτή η αποπνικτική ,η ανθυγιεινή, η ανυπόφορη  κατάσταση δεν ενοχλεί κανέναν από τους τότε διαμαρτυρόμενους ;

Έγινε επέκταση του χυτά, ίσως και παράνομα , κατασκευάστηκαν τεράστια  αναχώματα χωρίς καμία προοπτική οριστικής λύσης , δεν αντέδρασε κανένας.

Τι έγινε και τα τελευταία χρόνια οι τότε ηγέτες του ξεσηκωμού  αποδέχονται αδιαμαρτύρητα τα πάντα , όταν για πολύ λιγότερα και με επικείμενη λύση το 2010  απειλούσαν ακόμη και την ζωή μας ;

Μήπως η δυσοσμία έγινε κολόνια  με ευχάριστη ευωδία;

Τι έγινε και  οι επί κεφαλής τους άλλαξαν συμπεριφορά;

Είναι απλό δεν υπάρχει άλλη εξήγηση  μα και τόσο λυπηρό.

Αντάλλαξαν την υγεία τους το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής, με την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη δηλαδή με 20-30 περίπου ευρώ τον μήνα ή τον ορισμό τους σε κάποιες θεσούλες, τόσο μα τόσο φθηνά ανταλλάγματα . Αυτό είναι το αντίτιμο που τους πρόσφερε η Δημοτική αρχή Πελετίδη και την αποδέχτηκαν ασμένως όπως δείχνουν τα πράγματα.

Έτσι επί οκτώ χρόνια δεν μιλάει κανένας ,όλα καλώς  καμωμένα .

Η βρώμα και η δυσοσμία έγιναν άρωμα για βαθιές εισπνοές….

Και ο άνθρωπος, η ποιότητα ζωής ,το περιβάλλον  ,η αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου όλα αυτά τα επιχειρήματα , δίκαια και σωστά το 2010, όλα ανταλλάχτηκαν με 20 ευρώ τον μήνα και μια θεσούλα.

Από την άλλη βρίσκεται μια δημοτική αρχή καιροσκόπος που επιστρατεύει μύθους και στερεότυπα ξεπερασμένα αλλά και μεθόδους που αγγίζουν τα όρια της  κοροϊδίας .Δεν μπορώ να καταλάβω δεν έχω την ικανότητα να αντιληφθώ το ιδεολογικό περιβάλλον της Δημοτικής αρχής. Αρχές ,αξίες ήθος δεν υπάρχουν ;

Αριστερή καπιταλιστική μεθοδολογία.

Και τώρα τάζει αυτό που πολεμούσε  με μανία . Επί πέντε χρόνια δεν έκανε τίποτα και τώρα πριν τις εκλογές θυμήθηκε να υπενθυμίσει στους συλλόγους ότι τους απάλλαξε από τα δημοτικά τέλη.

Ο απόλυτος εμπαιγμός!!!

Αυτό είναι το έρμα του καλού Δημάρχου  Πελετίδη;

Ηθικό είναι ότι ωφελεί το κόμμα και ασφαλώς ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Νοσηρά φαινόμενα της εποχής μας…   οπισθοδρόμηση , παρακμή και πλήρης ιδεολογική αποσύνθεση.

Σημείωση  :Έρμα=1) το ηθικό σύστημα, το πλέγμα αξιών και κριτηρίων βάσει του οποίου διατηρεί κανείς την ηθική του ακεραιότητα και δεν παρεκκλίνει..  2) Το βάρος για την ισορροπία των κενών πλοίων.

 

Ζαφειρόπουλος    Γιώργος

Πρώην Αντιδήμαρχος