Το τμήμα της Ασφάλειας του Νοσοκομείου, δεν είναι στα καλύτερά του

Χωρίς καμιά αμφιβολία το τμήμα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ του Νοσοκομείου, δεν είναι στα καλύτερά του και βεβαίως όχι με ευθύνη των Εργαζόμενων και των Προϊσταμένων τους, αλλά με αποκλειστική ευθύνη του Διοικητή, ο οποίος είναι και ο ηθικός αυτουργός του κυριακάτικου γεγονότος στην πύλη του Νοσοκομείου.
Παρά την ενίσχυσή του εν λόγω τμήματος με προσωπικό, μέσα από την πρόσληψη συμβασιούχων, δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτό επιτελεί το σκοπό για τον οποίο υφίσταται και αυτό γιατί η Διοίκηση είναι αδύναμη στο να οργανώσει και να λειτουργήσει, το εν λόγω τμήμα, όπως πρέπει και όπως αρμόζει στον χώρο μας, όπου οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δεν είδαμε καμία απολύτως βελτίωση.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, παρά τις κατ΄ επανάληψιν σχετικές οχλήσεις μας, δεν κατάφερε να δώσει τις σωστές κατευθύνσεις και να κάνει τις σωστές παρεμβάσεις, στην λειτουργία της Ασφάλειας, έτσι ώστε αυτή να ανταποκριθεί πλήρως στον σκοπό και να επιτελέσει σωστά το έργο για το οποίο υφίσταται σ΄ αυτόν τον χώρο.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, που θεωρεί τον εαυτό του, ως τον επαΐοντα για όλα και την υπηρεσία ως ατομική του επιχείρηση και μη έχοντας καλές σχέσεις με κανέναν σχεδόν προϊστάμενο παρά με όσους τον ¨περιτριγυρίζουν¨, απέτυχε οικτρά όπως προαναφέρουμε και σ΄ αυτόν τον τομέα, όπου:
ü Με τις μη ενδεδειγμένες και λαθεμένες επιλογές και κινήσεις του.
ü Με παροπλισμένους Προϊσταμένους και ορισμό υπευθύνων μακριά και έξω από τα πλαίσια του Υπαλληλικού κώδικα και του κανονισμού λειτουργίας της Ασφάλειας και χωρίς να αναλαμβάνει τις σχετικές ευθύνες του.
ü Με τον μη σαφή προσδιορισμό των δικαιοδοσιών και των αρμοδιοτήτων της Ασφάλειας και τις υπεραυξημένες δικαιοδοσίες σε κάποιους.
ü Με τους ανύπαρκτους διαχωρισμούς στα αντικείμενα και τα προγράμματα της Ασφάλειας, των Θυρωρών, αλλά και των Προϊσταμένων και υπευθύνων.
και πάρα πολλά άλλα, έχουν ως συνέπεια, πέρα από την συνέχεια των επιθέσεων και των κλοπών, την αναποτελεσματικότητα και το χειρότερο την έντονη αντιπαλότητα των Συναδέλφων μας, με αποτέλεσμα το πρωϊνό συμβάν της Κυριακής, ένα συμβάν που οδήγησε Εργαζόμενους εν ώρα εργασίας στα κρατητήρια της Ασφάλειας των Πατρών. Ένα θλιβερό γεγονός για το οποίο ο Διοικητής, δεν ευαισθητοποιήθηκε να παρέμβει και να διευθετήσει το θέμα, αφήνοντας σε όλους μας έναν μεγάλο προβληματισμό…….
Δεν ξέρουμε αν αυτό είναι απόρροια της υπαρκτής ελλιπούς άσκησης Διοίκησης, ή εάν θέλει να κρύψει κάτι, ή κάποια άλλη σκοπιμότητα, ευθαρσώς όμως μπορούμε να πούμε ότι γι΄ αυτήν την χαώδη λειτουργία, που απασχόλησε το Σωματείο μας πολύ πριν το προαναφερόμενο συμβάν, ο Διοικητής αποφεύγει τον διάλογο μαζί μας, παρά και το σχετικό γραπτό αίτημά μας, που εκκρεμεί για πάνω από 20 ημέρες.

Κώστας  Πετρόπουλος