ΠΑΤΡΑ: Παρουσιάζεται, σήμερα, η λαογραφική συλλογή του Παναγιώτη Καρώνη

Η λαογραφική συλλογή του Παναγιώτη Καρώνη «Λιανοτράγουδα – Ερωτικά δημοτικά δίστιχα και γυρίσματα» θα παρουσιαστεί αυτή την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, ώρα 8.00 μ.μ. στο μπιστρό «Baron Rouge» (Νόρμαν 16, Πάτρα, δίπλα στο θέατρο «Επίκεντρο+). Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Το Δόντι», θα παρουσιάσουν η φιλόλογος Μαίρη Σιδηρά και ο συγγραφέας Βασίλης Λαδάς, ενώ λιανοτράγουδα θα διαβάσουν η Νίκη Μανδανησιώτη και ο Παναγιώτης Καρώνης.
Tα Λιανοτράγουδα, τα ερωτικά δίστιχα που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του δημοτικού μας τραγουδιού, που μπορούν άνετα να συγκαταλεχθούν στις κορυφαίες στιγμές της ποίησης. Στη μελέτη του ο Καρώνης συγκέντρωσε τα δίστιχα του έρωτα με στόχο ―πέρα από την παρουσίαση και τη μελέτη της ποίησης του Λαού μας― την ανάγνωση της ποίησης και κατ’ επέκταση τη γνώση και βέβαια την απόλαυσή της. Παράλληλα συνοδεύει τη συλλογή από εισαγωγικό σημείωμα, εκτενείς βιβλιογραφικές αναφορές και ζωγραφικά σχόλια.

Ο Παναγιώτης Καρώνης γεννήθηκε στη Νεστάνη της Αρχαίας Μαντινείας της Αρκαδίας. Παρακολούθησε ένα πενταετή κύκλο μαθημάτων στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου της Πάτρας με δάσκαλο τον Θανάση Μακρή και τους Στάθη Ανδρουτσάκη και Ηλία Αηδονίδη και με διευθύντρια του εργαστηρίου την Κλεοπάτρα Δίγκα. Έχει υπογράψει σκηνικά για το θέατρο. Έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα βιβλίων και αφίσες. Άρθρα του για τον κινηματογράφο, τη μουσική και τη λογοτεχνία έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Από το Δόντι κυκλοφορούν επτά βιβλία του, ενώ έχει κάνει την εικονογράφηση πέντε εκδόσεων.