ΑΧΑΪΑ: Ομιλητής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρηματιών ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας

Καλεσμένος στο 5ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρηματιών των Ευρωεπιμελητηρίων, που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες, είναι ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και ιδιοκτήτης της Λουξ. Μάλιστα ήταν ο πρώτος ομιλητής στην πρώτη ενότητα με τίτλο “Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων”.

Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων – ΕΚΕ διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από τα Ευρωεπιμελητήρια και συγκεντρώνει περισσότερους από 800 επιχειρηματίες από 45 χώρες και από όλους τους τομείς επιχειρήσεων, στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, με σκοπό να λειτουργήσουν ως Ευρωβουλευτές για μία ημέρα και να συζητήσουν και να ψηφίσουν επί των κρίσιμων ζητημάτων πολιτικής, που βρίσκονται στο επίκεντρο της οικονομικής και πολιτικής ζωής της Ευρώπης.

Το ΕΚΕ αντιμετωπίζεται από τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης ως η μεγαλύτερη εκδήλωση οικονομικής δημοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η φετινή εκδήλωση θα είναι εστιασμένη στις δεξιότητες, στο εμπόριο, και στο μέλλον της Ευρώπης και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διατυπώσουν ξεκάθαρα στους δημιουργούς στρατηγικών πολιτικής τις προσδοκίες τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για πρώτη φορά δεν συμμετείχαν Επιχειρηματίες από την Βρετανία, λόγω Brexit.