ΠΑΤΡΑ: Συνεχίζεται η δίκη για την ανθρωποκτονία του Μπακάρι Χέντερσον -Σήμερα η προβολή του επίμαχου βίντεο

Σε νέα, καθοριστική για την κρίση του δικαστηρίου φάση, μπαίνει την Πέμπτη η δίκη για την ανθρωποκτονία του Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον στον Λαγανά της Ζακύνθου, τον Ιούλιο του 2017, με εννέα κατηγορούμενους να αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.
Η δίκη θα συνεχιστεί με την προβολή του βίντεο που δείχνει τον θανάσιμο ομαδικό ξυλοδαρμό του Αμερικανού, ενώ τη ερχόμενη Δευτέρα θα καταθέσει και η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, που είχε διενεργήσει την νεκροψία.
Πρόκειται για δύο κομβικής σημασίας συνεδριάσεις, τουλάχιστον από όσα αναφέρουν οι συνήγοροι που διασταυρώνουν τα ξίφη τους.
Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Ανδρέας Πάτσης, δήλωσε: «Στο βίντεο, εμείς θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα, σημείο – σημείο, λεπτό προς λεπτό, για να καταδείξουμε την ευθύνη ενός εκάστου, που λειτούργησαν ως αγέλη και μαζί με την ιατροδικαστή, η οποία θα καταθέσει τη Δευτέρα, θα ρίξουμε πλήρες φως».Πάτρα: Καρέ - καρέ σήμερα το βίντεο με την ανθρωποκτονία του Μπακάρι Χέντερσον
Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη, απουσίαζαν από την αίθουσα του δικαστηρίου, οι γονείς του θύματος, καθώς επέστρεψαν στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον κ. Πάτση, η οικογένεια Χέντερσον δεν άντεξε άλλο την πίεση και θέλησε να επιστρέψει για λίγο καιρό στην πατρίδα της. Σε λίγες ημέρες όμως, θα έρθουν πάλι στην Πάτρα, «γιατί θέλουν να ακούσουν όλους αυτούς, οι οποίοι έφτασαν σε σημείο να λένε ότι έπρεπε να δικάζεται ο γιός τους για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Γιατί θέλουν να ακούσουν τους κατηγορούμενους, έναν έκαστο, σε τι έφταιξε το παιδί τους, για να ξυλοκοπηθεί με όποια συμμετοχή στην τελική κατάληξη».