Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ενδιαφέρεται για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Τους υποψηφίους με το χρίσμα του κόμματος για τις 13 περιφέρειες της χώρας ετοιμάζονται να ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες στη ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χαρακτηρίσει τις περιφερειακές εκλογές ως μια μάχη με αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά.

Δεν ισχύει το ίδιο με τους δήμους, όπου στην Πειραιώς εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην δώσουν κομματικό χρίσμα, αλλά να στηρίξουν πρόσωπα που έχουν επιρροή και προσφορά στις τοπικές κοινωνίες.

Προς το παρόν στους μεγάλους δήμους, με εξαίρεση την Αθήνα, όπου έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη, το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει για τα πρόσωπα που θα στηρίξει η ΝΔ.

Ειδικά στη Θεσσαλονίκη τα ονόματα που υπάρχουν στο τραπέζι των συζητήσεων είναι αρκετά, αλλά η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί.

Η υποψηφιότητα του προέδρου του τεχνικού επιμελητηρίου της πόλης, Πάρι Μπίλια, παρότι είχε συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το όνομα του εμφανιζόταν ως φαβορί για να διεκδικήσει το δήμο με τη στήριξη της ΝΔ, της τελευταίες ημέρες  έχει εξασθενίσει. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Γιώργο Ορφανό. Η υποψηφιότητα του πρώην υπουργού παραμένει ως ένα πιθανό σενάριο καθώς θεωρείται ότι έχει έρεισμα στην τοπική κοινωνία και μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα συζητείται έντονα και ένα όνομα έκπληξη. Πρόκειται για τον πρώην γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο. Πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονη δραστηριοποίηση του κ. Παπαμιμίκου για την υποψηφιότητα του στο δήμο και συναντήσεις με φορείς της πόλης προκειμένου να διαπιστώσει αν θα έχει τη στήριξη τους.

Μάλιστα φέρεται να έχει επαφές ακόμα και με δημοτικούς συμβούλους που έχουν εκλεγεί με το Γιάννη Μπουτάρη και το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε ένα δικό του ψηφοδέλτιο. Το φιλελεύθερο – κεντρώο προφίλ που έχει, βοηθάει σε αυτή την κατεύθυνση και θα ταίριαζε με τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί για υποψηφίους στους δήμους η ΝΔ. Επίσης οι πολύ καλές σχέσεις  που διατηρεί με πολλούς βουλευτές του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, χαρακτηριστικές οι θετικές δηλώσεις για πιθανή υποψηφιότητα του από την Έλενα Ράπτη, εξασφαλίζουν τη στήριξη του από τον κομματικό μηχανισμό.

Την τελική απόφαση θα πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς ακόμα κι αν δεν υπάρξει επισήμως στήριξη σε πρόσωπα για τους δήμους, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν το δικό τους συμβολισμό στην μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.