ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ: Κάθειρξη πολλών ετών για τη ληστεία στα ΕΛΤΑ το 2009 – Η απόφαση για το αιματηρό συμβάν

Την επιβολή συνολικών ποινών καθείρξεως 38 χρόνων (25 χρόνια εκτιτέα ποινή), αποφάσισε σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, για τρεις από τους κατηγορούμενους της αιματηρής ληστείας που είχε σημειωθεί το 2009 στα ΕΛΤΑ Κάτω Αχαΐας με λεία 240.000 ευρώ.
Οι τρεις άνδρες (ένας Έλληνας και δύο αλλοδαποί) καταδικάστηκαν για όλα τα αδικήματα που τους βάρυναν, δηλαδή, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων κλοπών.
Να σημειωθεί ότι ενώ η ληστεία βρισκόταν σε εξέλιξη, αστυνομικός που αντελήφθη το περιστατικό, επιχείρησε να τους σταματήσει, αλλά δέχθηκε από τους δράστες καταιγισμό πυρών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δεξί πόδι και στο ύψος του μηρού και της κνήμης.
Πέραν του αστυφύλακα από θραύσματα βολίδων τα οποία εξοστρακίστηκαν τραυματίστηκαν ελαφρά δύο πολίτες διερχόμενοι τυχαία από το σημείο και προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε παρακείμενο ξενοδοχείο και σε τρία σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν, ενώ για τον εντοπισμό τους υπήρξε άμεση κινητοποίηση των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, καθώς και των όμορων Αστυνομικών Διευθύνσεων.
Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2015 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, όπου οι τέσσερις κατηγορούμενοι, είχαν καταδικαστεί με ποινές κάθειρξης 47 ετών και 10 μηνών, ενώ ένα πέμπτο άτομο, είχε απαλλαγεί.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης δύο εκ των κατηγορουμένων που αρνούνται τα αδικήματα, δήλωσαν ότι θα ασκήσουν αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο για την δικαστική απόφαση.