Απογοητευμένοι οι τουρίστες από το ολοήμερο λουκέτο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Κλειστά παραμένουν σήμερα, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού.

Αυτό το γεγονός έχει προκαλέσει την έντονη απογοήτευση των τουριστών που από νωρίς σήμερα το πρωί, φτάνουν στους αρχαιολογικούς χώρους, βλέπουν τις μπάρες εισόδου κλειστές και ενημερώνονται για την απεργία των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό κήρυξαν στις 11 Οκτωβρίου απεργιακή κινητοποίηση «ενάντια στην εκποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς με το πέρασμα της στο Υπερταμείο», με συγκεντρώσεις στις 10.30 π.μ. στην είσοδο του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, στις 11.00 στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

arx3__2_
arx3

«… Καμιά κυβέρνηση δεν είχε τολμήσει να εκχωρήσει αρχαιολογικά μνημεία και χώρους σε δανειστές. Επίσης καμιά χώρα στον κόσμο και για κανέναν λόγο δεν έχει υποθηκεύσει την πολιτιστική της κληρονομία. Αν λοιπόν δεν υπάρχει θέμα τότε γιατί δεν ανακαλούνται οι σχετικοί νόμοι που περιέχουν με κωδικούς την εκχώρηση στο Υπερταμείο αρχαιολογικών χώρων και μουσείων;»

arx6
arx8

Η απάντηση των Αρχαιοφυλάκων στις χθεσινές δηλώσεις της νέας υπουργού, Μυρσίνης Ζορμπά και του υφυπουργού, Κωνσταντίνου Στρατή, ότι ο πλήρης κατάλογος των ακινήτων που εξαιρούνται – και τα οποία αντιστοιχούν σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία, ιστορικούς τόπους κι ακίνητα – θα τεθεί πολύ σύντομα στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού ήρθε αναφέροντας:

«Πώς γνωρίζει ο κος Υφυπουργός ότι η Ακρόπολη δεν εκχωρείται; Άρα γνωρίζει ποια μνημεία και μουσεία έχουν εκχωρηθεί. Και αφού δεν υπάρχει θέμα γιατί δηλώνει επισήμως η κυβέρνηση ότι έχει γίνει λάθος ή ότι έχουν γίνει βιαστικές κινήσεις που πρέπει να διορθωθούν».

arx11
arxz0