ΑΧΑΪΑ: Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας – Γιορτά-ΖΟΥΜΕ, Γνωρί-ΖΟΥΜΕ, Στηρί—ΖΟΥΜΕ τον Αθλητισμό του τόπου μας

Το 1ο δημοτικό σχολείο Ακράτας γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για τη σχολική χρονιά 2018-2019. Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου συντόνισε και υλοποίησε ενδιαφέρουσες δράσεις για τους μαθητές του.

Τις πρώτες ώρες μίλησαν στους μαθητές και μοιράστηκαν οπτικοακουστικό υλικό οι προσκεκλημένοι του σχολείου Βασίλης Παπαβασιλείου, ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα της άθλησης για το σώμα και το πνεύμα των ανθρώπων. Στη συνέχεια, ο εκπαιδευτικός Νίκος Αλέφαντος με τους προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας αθλητικής ένωσης Αιγείρας- Ακράτας, Αλέξη Σπυρόπουλο και Δημήτρη Λεπενιώτη παρουσίασαν τεχνικές ποδοσφαίρου και πέρασαν το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι.

Αλλά και το μπάσκετ είχε την τιμητική του. Ο προπονητής Νίκος Ζίζηλας και ο πρόεδρος της ομάδας Προκόπης Σταυρόπουλος μαζί με τους μπασκεμπολίστες Ανδρόνικο Γκιζογιάννη, Σάκη Βεσκούκη, Θεοδόση Γκόβα, Θανάση Αμβράζη όχι μόνο μίλησαν για την άθληση στη ζωή μας, την καλή διατροφή, αλλά έπαιξαν με τα παιδιά.

Οι παρουσιάσεις πλαισιώθηκαν με αθλητικά παιχνίδια και αγώνες ποδοσφαίρου στο 5χ5 του σχολικού συγκροτήματος. Τα κορίτσια έπαιξαν βόλεϊ στο κλειστό γυμναστήριο Ακράτας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς για την οργάνωση των όμορφων δράσεων (Νίκο Αλέφαντο και Θανάση Μπαλάσκα), την επιτήρηση των μαθητών (Λένια Κοντολάτη, Γωγώ Οικονόμου, Φρόσω Προκοπίου, Πανωραία Τσούνη, Αγγελική Τσαφογιάννη) και την ενεργή συμμετοχή τους στις αθλητικές εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις του σχολείου.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προσκεκλημένους ομιλητές και στους ανθρώπους των αθλητικών σωματείων της Ακράτας για την προσφορά του χρόνου τους την ημέρα αυτή. Όλοι μαζί πέρασαν το μήνυμα στα παιδιά «ο αθλητισμός αγκαλιάζει όλη την πόλη». Εξάλλου, οι αθλητές μας αποτελούν πρότυπο για τους μαθητές μας.

Τέλος, μοιράστηκαν αθλητικά φυλλάδια και μπαλάκια του τένις σε όλους τους μαθητές, προσφορά του ENERGY SPORTS CLUB, αθλητικής επιχείρησης της Ακράτας. Αθλητισμός σημαίνει χαρά, σωματική και πνευματική υγεία.

Η Διευθύντρια
Αναστασία Ευσταθίου