Αν και έχουν ολοκληρωθεί προ πολλού οι πράξεις αναλογισμού, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι του δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με το συγκεκριμένο ζήτημα

Ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου Ιωάννη Τσιμπούκη, προς την Πρόεδρο Δημοτικού Συμβούλου:

Κυρία Πρόεδρε,

Σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ο κ. Δήμαρχος κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις συναδέλφων σχετικά με την καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας της ιδιοκτησίας του στα Αραχωβίτικα, απέφυγε να απαντήσει στην ουσία των ερωτημάτων και με περισσή ευκολία καταλόγισε ευθύνες στους Προέδρους των κοινοτήτων και στους Αντιδημάρχους για τις κλειστές (ιδιωτικές) παραλίες στον Καλλικρατικό Δήμο της Πάτρας.

Επειδή δεν έχω εικόνα για τους πρώην δήμους Βραχναιίκων και Παραλίας, αλλά έχω εικόνα και συγκεκριμένες αποφάσεις του πρώην δήμου Ρίου όπου διατέλεσα αντιδήμαρχος, θα ήθελα να σας ενημερώσω (καθώς οι πρόεδροι της τότε εποχής δεν μπορούν) ότι οι Αντιδήμαρχοι του Πρώην Δήμου Ρίου έχουν συμβάλει στη λήψη αποφάσεων για τη σύνταξη πράξεων αναλογισμού για τη διάνοιξη των κλειστών παραλιών, συγκεκριμένα:

Α) Από τον Ψαθόπυργο έως το Φάρο Δρεπάνου

Β) Στον Άγιο Βασίλειο, από το Ολύμπικο έως τον κάβο Χαρίλαινας και ανατολικά κοντά στο Ρέμα Ξηρόρεμα.

Γ) Στο Ρίο, από την οδό Μ. Αλεξάνδρου έως το Ρίο Beach

Δ) Στον Καστελόκαμπο, από κοιμήσεως Θεοτόκου έως οδό Φέγγου, και τέλος,

Δ) στα Αραχωβίτικα, στην ιδιοκτησία Αποστολάκη, όπου είναι η αρχή της παραλιακής που ονομάστηκε το καλοκαίρι από τα Μ.Μ.Ε. και ως «Μάτι των Αραχωβιτίκων»

Μέχρι σήμερα, αν και έχουν ολοκληρωθεί προ πολλού οι πράξεις αναλογισμού, ο κ. Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι του δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Μετά από αυτά, ερωτάται ο κ. Δήμαρχος:

Αν εμμένει στις απόψεις του και αν προτίθεται στη λήξη της θητείας του να ολοκληρώσει τις παραπάνω αποφάσεις του πρώην Δήμου Ρίου ώστε να διανοιχθούν οι παραλίες και να αποδοθούν στους δημότες.

ΥΓ: Σας επισυνάπτω και την 305/2008, τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην δήμου Ρίου, που ελήφθη επί θητείας του Χρήστου Λιακόπουλου και αφορά τη διάνοιξη της παραλίας μήκους ενός χιλιομέτρου στη περιοχή των Αραχωβίτικων που έχει περιφραχτεί με τεράστιες μάντρες χρόνια τώρα η ζώνη παραλίας και αιγιαλού, αποκλείοντας την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα.