Aστυπάλαια: Το πρώτο ελληνικό νησί χωρίς τσιγάρο

Η «πεταλούδα του Αιγαίου», η Αστυπάλαια, φιλοδοξεί να γίνει το πρώτο νησί στην Ελλάδα σε όλους τους κλειστούς χώρους, αλλά και σε κάποιους δημόσιους.

Το νησί των Δωδεκανήσων έχει γοητεύσει τον τελευταίο καιρό τους επισκέπτες με τις όμορφες παραλίες του, τη γραφική του χώρα, την αυθεντικότητα των κατοίκων του και τη διαφορετική του αύρα.

Oι ανεμόμυλοι της Χώρας θα γίνουν «ανοιχτή ζώνη χωρίς τσιγάρο» / Φωτογραφία: SOOC - Alexandros Michailidis

 

Oι ανεμόμυλοι της Χώρας θα γίνουν «ανοιχτή ζώνη χωρίς τσιγάρο» / Φωτογραφία: SOOC – Alexandros Michailidis

Τώρα, έρχεται η ώρα να κερδίσει άλλο ένα στοίχημα: αυτό της απαγόρευσης του καπνίσματος. Η «smoke-free» πρωτοβουλία του Δήμου Αστυπάλαιας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με την υποστήριξη της εταιρείας Παπαστράτος, ανακοινώθηκε σε κατοίκους και επισκέπτες του νησιού την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου.

Η Αστυπάλαια επιδιώκει να γίνει μία πραγματική «πηγή θετικής ενέργειας», αναβαθμίζοντας και άλλο την ήδη ποιοτική εμπειρία που παρέχει στους επισκέπτες της.

Η αντικαπνιστική νομοθεσία θα εφαρμόζεται σε όλες τις επιχειρήσεις, αλλά δεν θα περιορίζεται μόνο στους ιδιωτικούς χώρους. Το κάπνισμα θα απαγορευθεί στο Δημαρχείο και σε όλους τους κλειστούς δημόσιους. Επίσης, η περιοχή των ανεμόμυλων ανακηρύχθηκε ως «ανοιχτή ζώνη χωρίς τσιγάρο».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας Πανορμίτης Κονταράτος υπογράμμισε τους λόγους που οδήγησαν την Αστυπάλαια σε αυτή την πρωτοβουλία: «Μεταμορφώνουμε την Αστυπάλαια στο πρώτο ελληνικό νησί που απαλλάσσεται από το τσιγάρο με στόχο να παρέχουμε “ανάσες ευεξίας” τόσο στους κατοίκους, όσο και στους επισκέπτες του νησιού. Αισιοδοξούμε ότι η πρωτοβουλία μας θα βοηθήσει να διαμορφωθεί μια νέα αντίληψη σχετικά με το τσιγάρο».

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Παναγιώτης Χατζημάρκος / Φωτογραφία: pnai.gov.gr

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Παναγιώτης Χατζημάρκος / Φωτογραφία: pnai.gov.gr

 

Astypalea Smoke-free

Καλώς ήρθατε στη SmokeFree Αστυπάλαια, το πρώτο νησί στην Ελλάδα που δηλώνει την θετική του στάση στο Smoke Free μέλλον! #AstypaleaSmokeFree

Δημοσιεύτηκε από Astypalea Greece στις Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος  τόνισε τον συμβολισμό της πρωτοβουλίας, αλλά και το γεγονός ότι θα αποτελέσει μία μεγάλη πρόκληση. Η Αντιδήμαρχος Τουρισμόυ Μαρία Καμπούρη ότι η Αστυπάλαια διακρίνεται ως προορισμός θετικής ενέργειας και ευεξίας και ότι θα συνεχίσει να εκπλήσσει ευχάριστα τις αγορές με καινοτόμα εργαλεία.

 

 

 

Τέλος, ο Κώστας Μουλακάκας, Γενικός Διευθυντής Marketing της Παπαστράτος, χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Αστυπάλαιας και επεσήμανε ότι χρειάζεται η συμβολή όλων για να έχουμε έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο.