Σαλβίνι: Δεν είναι στα σχέδια μας η έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ

Την ελπίδα του οι οίκοι αξιολόγησης να μην αποδειχθούν προκατειλημένοι απέναντι στην Ιταλία όταν θα προχωρήσούν σε νέες αξιολογήσεις για το χρέος της χώρας εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι.

Παράλληλα επιχείρησε να διαβεβαιώσει ότι η Ρώμη δεν εξετάζει την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

«Τα παιδιά μου θα μεγαλώσουν σε μια ευρωπαϊκή “πολυκατοικία” με ευρώ στις τσέπες τους. Η έξοδος από το ευρώ δεν είναι στην ατζέντα μας, ούτε σήμερα, ούτε αύριο, ούτε μεθαύριο» δήλωσε ο Ιταλός πολιτικός στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL 102.5.

«Τους ακούω όλους, αλλά έχω υπογράψει ένα συμβόλαιο διακυβέρνησης, το οποίο προτίθεμαι να σεβαστώ» υπογράμμισε ο Σαλβίνι, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπάρχουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τον προϋπολογισμό της Ιταλίας για το 2019.

«Θέλω να αλλάξω τον κανονισμό της πολυκατοικίας, στην οποία ζω. Να βάλω στην πρώτη θέση τους πολίτες και το ευρωπαϊκό όνειρο και όχι τις τράπεζες και την οικονομία» τόνισε ο Σαλβίνι. «Το μόνο που είναι μη αναστρέψιμο είναι ο θάνατος. Σε κάθε περίπτωση δεν έχουμε σκοπό να πειράξουμε το ευρώ» πρόσθεσε.