Κρήτη: Σήμερα η κατανομή του βοηθήματος στους πυρόπληκτους φοιτητές

Εντός της ημέρας δρομολογούνται οι διαδικασίες για την κατανομή του βοηθήματος στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης οι οποίοι επλήγησαν από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στις παλαιές εγκαταστάσεις του ιδρύματος στη λεωφόρο Κνωσού.

Φοιτητής του ιδρύματος με επιστολή του στο cretapost.gr είχε καταγγείλει το γεγονός πως δύο εβδομάδες μετά την πυρκαγιά οι πληγέντες φοιτητές δεν είναι λάβει τα  χρήματα για την κάλυψη των πρώτων επειγουσών αναγκών τους, ενώ είχε επισημάνει πως και οι συνθήκες φιλοξενίας σε δύο ξενοδοχεία δεν ήταν κατάλληλες, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να συσσωρεύονται.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης με ανακοίνωση της πρυτανικής αρχής και μετά από τις καταγγελίες του φοιτητή, επισημαίνει ότι σήμερα Δευτέρα θα ξεκινήσει η διαδικασία της κατανομής του βοηθήματος που δικαιούνται οι πυρόπληκτοι, με το άνοιγμα νέου τραπεζικού λογαριασμού, μέσω του οποίου θα πιστωθούν οι προσωπικοί λογαριασμοί των δικαιούχων.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει αποφασίσει

«Α) Την κατάργηση – κλείσιμο, σήμερα ημέρα Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, του τραπεζικού λογαριασμού με αριθμό 575509297400, που είχε ανοιχθεί στην Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με την ως άνω αναφερόμενη πράξη του Πρύτανη, τον οποίο διαχειρίζονταν οι:

Παναγιώτης Τσακαλίδης, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού, Υποδομών και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης,
Μαρία Παπαδογιαννάκη, Αναπλ. Προϊσταμένη της Υποδιεύθυνσης Διοικητικού του Πανεπιστημίου Κρήτης και,
Μαρία Βουλγαράκη, Αναπλ. Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαίδευσης και Έρευνας της Δ/νσης Εκπαίδευσης και Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Β)Το άνοιγμα νέου τραπεζικού λογαριασμού στο όνομα του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Τράπεζα Πειραιώς με σκοπό τη μεταφορά του συνολικού χρηματικού ποσού από τον ανωτέρω λογαριασμό, το οποίο έχει συγκεντρωθεί για φιλανθρωπικό σκοπό για τις ανάγκες των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης που διέμεναν και επλήγησαν από την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στη Λεωφόρο Κνωσού στις 23-9-2018.

Γ)Τη διανομή, από το νέο αυτό λογαριασμό του Πανεπιστημίου Κρήτης, του συνολικού χρηματικού ποσού, ισόποσα στους 48 φοιτητές που διέμεναν και επλήγησαν από την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στη Λεωφόρο Κνωσού, με μεταφορά του ποσού αυτού στους προσωπικούς τους λογαριασμούς, Ειδικότερα δε για τρεις φοιτητές θα κοπεί τραπεζική επιταγή στο όνομά τους καθώς δεν διαθέτουν προσωπικό λογαριασμό».

Παρέμβαση και στη Βουλή για το ζήτημα

Στο μεταξύ, με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υγείας και Εσωτερικών αντίστοιχα, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των φοιτητών που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά αλλά και μέτρα αποκατάστασης της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

www.cretapost.gr