Δίκη για το έγκλημα στην Πετρούπολη: Σκότωσε την κόρη μας για να με εκδικηθεί…

Μνήμες από το φρικτό σκηνικό του χαμού της 18χρονης Ειρήνης στην Πετρούπολη από τα χέρια του ίδιου της του πατέρα, ξύπνησαν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου ξεκίνησε η δίκη για το πολύκροτο έγκλημα.

Μοναδικός κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας, ο οποίος σήμερα στο δικαστήριο, μέσω του συνηγόρου του, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται – ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και εμπρησμό – και τόνισε πως δεν είναι σε θέση να ανακαλέσει στη μνήμη του όλα όσα είχαν συμβεί στις 30 Αύγουστου του 2017 οπότε είχε λάβει χώρα το έγκλημα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η νεαρή κοπέλα που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο, έχασε την ζωή της καθώς ο πατέρας της αφού της έκλεισε το στόμα και τη μύτη, τη στραγγάλισε, την τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο, το στήθος και το χέρι και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι τους. Πατέρας και κόρη νοσηλευτηκαν στη συνέχεια σε νοσοκομεία, όμως η 18χρονη δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Για τις πράξεις του αυτές ο πατέρας της, μετά την απολογία του στον ανακριτή είχε κριθεί προφυλακιστέος.

Σήμερα, με την έναρξη της δίκης, πρώτη στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η μητέρα της Ειρήνης, η οποία απέδωσε το έγκλημα του πρώην συζύγου της (έχουν χωρίσει από το 2011) σε προσπάθεια του να την εκδικηθεί λόγω ακριβώς του διαζυγίου.

Μάλιστα, η ίδια είχε πάρει το μικρότερο παιδί τους και είχαν πάει να ζήσουν μόνιμα στην Κέρκυρα, ενώ η Ειρήνη το μεγαλύτερο τους παιδί, έμενε στην Αθήνα μαζί με τον πατέρα της γιατί δούλευε και σπούδαζε στην πρωτεύουσα αλλά και γιατί είχε μια σχέση με νεαρό από την Αλβανία.

Η σχέση αυτή, όπως ανέφερε η μητέρα της 18χρονης, είχε προκαλέσει την οργή του πατέρα της αλλά και της μητέρας του, οι οποίοι δεν ήθελαν η Ειρήνη να διατηρεί δεσμό «με Αλβανό» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Η μαυροφορομένη μάνα χαρακτήρισε τον πρώην σύζυγό της ως άνθρωπο «πανούργο» που «στην πονηριά δεν το έπιανε κανείς» και ο οποίος «είχε το θέατρο μέσα του». Μάλιστα, ανέφερε ότι προσπαθούσε να την πείσει να γυρίσει πίσω στην οικογενειακή εστία, ενώ τόνισε πως ο πρώην σύζυγός της κρυβόταν συνεχώς στο διαμέρισμά τους στην Αθήνα, διότι είχαν εκδοθεί εντάλματα σε βάρος του, λόγω του ότι είχε αποτύχει σε μια εταιρεία που δραστηριοποιούνταν.

Στη συνέχεια, η μητέρα της Ειρήνης κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της έδρας για το μήνυμα που είχε λάβει στο Facebook, λίγο πριν το έγκλημα, και το οποίο κατά την ίδια προέρχονταν από τον κατηγορούμενο: «Σου ξεμέρωσε μαύρη ημέρα γλυκιά μου. Όταν θα διαβάζεις αυτό το μήνυμα θα είμαστε ήδη νεκροί. Τουλάχιστον θα έρθεις στην κηδεία μας. Τώρα κάτι είναι και αύτο. Έδωσες πολύ πόνο και σου επιστρέφεται τώρα…Καλή αντάμωση γλυκιά μου…» έγραφε το μήνυμα – το οποίο ωστόσο αρνείται ότι της έστειλε ο κατηγορούμενος. «Τον ρώτησα τι είναι αυτο το μήνυμα. Και μου είπε πως εκείνος δεν έστειλε τίποτα», είπε η ίδια στην κατάθεσή της.

Εισαγγελέας: Τι πιστεύετε ότι τον ώθησε στις πράξεις αυτές τις οποίες φέρεται ότι τέλεσε;
Μάρτυρας: Ήξερε πως δεν μπορούσε να κάνει κακό σε μένα και πως στερώντας μου την Είρήνη – που της είχα αδυναμία και πολλή αγάπη – θα έκανε κακό σε μένα. Θα μπορούσα στη θέση της Ειρήνης να ήμουν εγώ.
Εισαγγελέας: Είχε κρίσεις μελαγχολίας, κατάθλιψης;
Μάρτυρας: Όχι, ήταν ένας φυσιολογικός άνθρωπος .
Εισαγγελέας: Πιστεύετε ότι και εκείνος ήθελε να πεθάνει;
Μάρτυρας: Όχι.
Εισαγγελέας: Τι άνθρωπος ήταν;
Μάρτυρας: Πανούργος, είχε το θέατρο μέσα του.

Η μάρτυρας ανέφερε ακόμη πως ο πρώην σύζυγός της δεν είχε κανένα ψυχολογικό πρόβλημα τα χρόνια που ζούσαν μαζί – είχε νοσηλευτεί μόνο για λίγες ώρες στο Δαφνί είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, αποχωρώντας απο το βήμα του μάρτυρα πέρασε μπροστά από τον πρώην συζύγό της και του ψιθύρησε: «Θα σε διαλύσω».

Καταπέλτης όμως για τον κατηγορούμενο ήταν στην κατάθεσή της και η αδελφή του, η οποία μίλησε στο δικαστήριο για ένα άνθρωπο που ήθελε να περνάει πάντα το δικό του.
Μάλιστα, υποστήριξε πως και η ίδια και η οικογένειά της αντιμετώπιζαν προβλήματα με τον κατηγορούμενο αδελφό της καθως έμεναν στην ίδια πολυκατοικία. «Είχαμε δεχθεί απειλές, ότι θα μας κάψει» είπε και σημειώσε πως ο μόνος άνθρωπος που ήταν στο πλευρό του ήταν η μητέρα τους.

Μιλώντας για την αδικοχαμένη Ειρήνη, η θεία της ανέφερε πως άκουγε καυγάδες δυο εβδομάδες πριν το έγκλημα, τους οποίους είχε η 18χρονη με τον πατέρα της. Όπως και η μητέρα της αδικοχαμένης κοπέλας, έτσι και η θεία της τόνισε στο δικαστήριο πως ο αδελφός της δεν αντιμετωπιζε ψυχολογικά προβλήματα.
Αναφερόμενη, τέλος, στην ημέρα της δολοφονίας της Ειρήνης, η θειά της ανέφερε στο δικαστήριο πως την άκουγε για περίπου 20 λεπτά να φωνάζει μέσα από το διαμέρισμά του πατέρα της και να ζητάει βοήθεια. Ωστόσο, η ίδια και ο σύζυγός της προσπαθούσαν, όπως είπε, να ανοίξουν τις πόρτες αλλά ήταν όλες κλειδωμένες.
Κάλεσαν αμέσως την αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία όταν είδαν να βγαίνει καπνός από την κεντρική πόρτα του διαμερίσματος.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Οκτωβρίου.