Θεοδωράκης: Τσίπρας και Μητσοτάκης να συμφωνήσουν από τώρα ότι το 2020 δεν θα πάμε ξανά σε εκλογές

Πρόταση προς τους κ.κ Τσίπρα και Μητσοτάκη να δεσμευθούν από τώρα ότι δεν θα οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020 απευθύνει ο Σταύρος Θεοδωράκης μέσα από την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

«Να πάμε σε συναινετική λύση ώστε η Bουλή να μη διαλυθεί ξαφνικά. Η οικονομία θέλει σταθερότητα» επισημαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού και συμπληρώνει: «Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι θα είναι αυτός που θα κερδίσει τις εκλογές. Αν το πιστεύει λοιπόν «ιδού η Ρόδος» ας δεσμεύσει τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν θα τον ρίξει το 2020 με αφορμή την προεδρική εκλογή».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζει την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα και το πόσο επηρεάζει την πορεία της οικονομίας και σημειώνει πως πλέον «είμαστε μόνοι. Εκεί που όλοι οι καιροσκόποι και οι λαϊκιστές οραματίζονται πολιτική αστάθεια εμείς να προσφέρουμε προκαταβολικά πολιτική σταθερότητα που σημαίνει εγγυήσεις ότι δεν θα γίνει μπάχαλο η πολιτική ζωή το ’19 και το ’20. Οι επενδυτές, οι αγορές, δεν επιχειρούν σε χώρες με πολιτική αστάθεια. Αν λοιπόν θέλουμε σοβαρούς επενδυτές πρέπει να τους προσφέρουμε πολιτική σταθερότητα. Όχι μια εσαεί προεκλογική ατμόσφαιρα» σημειώνει.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά ότι η ομόφωνη απόφαση των στελεχών του Κινήματος είναι η αυτόνομη πορεία και διευκρινίζει πως «ομόφωνη είναι και η απόφασή μας ότι δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση». Ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τονίζει ότι η «χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση αποτελεσματική, εργατική, έντιμη. Πολιτικούς που δεν θα μυρίζουν ναφθαλίνη, αλλά σύγχρονους ανθρώπους που θα έρχονται από την πραγματική ζωή. Ας μιλήσουμε για τις λύσεις και όχι για την ούγια της λύσης» λέει ενω αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις σημειώνει ότι «όλοι ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, συμπιεζόμαστε. Όμως οι μισοί πολίτες δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν στις εκλογές. Και πολλοί είναι αυτοί που ψάχνουν κάτι να τους εμπνεύσει. Ε, αυτό δεν μπορεί να είναι το ένα ή το άλλο παλιό. Η χώρα δεν έχει ανάγκη απλώς μια κυβερνητική αλλαγή. Έχει ανάγκη από αλλαγή νοοτροπίας. Ανοιχτά μυαλά και συνεργασίες μακριά από τα άκρα που διχάζουν τους πολίτες» λέει χαρακτηριστικά. .

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναλύει την καμπάνια που έχει ξεκινήσει εδώ και σχεδόν ένα μήνα το Ποτάμι, ενόψει του Συνεδρίου του Κινήματος το Νοέμβριο, με τον τίτλο #thelopotami, καμπάνια που επικεντρώνεται στα προβλήματα της κοινωνίας. «Είναι «θέλω» αληθινά, πικρά πολλές φορές, σκωπτικά, με χιούμορ, που καθρεφτίζουν τα αδιέξοδά μας. Εμείς τα εκφράζουμε, προσθέτοντας όμως λύσεις – και εδώ φαίνεται η δύναμη του Ποταμιού – για να γίνουν τα «θέλω» μιας κοινωνίας πραγματικότητα. Ξέρετε οι ωφέλιμες εμπνεύσεις καρποφορούν πιο εύκολα σε μικρότερα κόμματα. Στα μεγάλα κυριαρχούν τα υποκριτικά πάθη» λέει.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συζήτηση για την περικοπή ή μη των συντάξεων και την παροχολογία στην οποία έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, ο Σταύρος Θεοδωράκης τονίζει ότι «αρχίζει ξανά να διαμορφώνεται μια εικόνα στο εξωτερικό ότι ‘’οι Έλληνες άρχισαν τα προεκλογικά τους’’» και πρόσθεσε πως δεν είναι μόνο το θέμα των συντάξεων αλλά «είναι και τα μπρος πίσω στα εργασιακά. Τα ρουσφέτια στο κομματικό κράτος. Μια μυρωδιά ότι «τις καίμε τις μεταρρυθμίσεις» που άλλωστε ποτέ δεν εφαρμόστηκαν, απλώς εγράφησαν στα χαρτιά».

Αναφερόμενος στο θέμα της πΓΔΜ και τις εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογραμμίζει πως «για μας ο ευρωπαϊκός δρόμος για τα Σκόπια δεν πρέπει να κλείσει. Και είναι αστείοι όσοι χειροκροτούν ταυτοχρόνως και αυτούς που πολεμάνε τη λύση στην Ελλάδα και αυτούς που πολεμάνε τη λύση στη FYROM. Δεν μπορεί να είσαι και με τα συλλαλητήρια του Συντάγματος και με τα συλλαλητήρια των εθνικιστών στα Σκόπια. Είναι διχασμός προσωπικότητας» καταλήγει.