ΠΑΤΡΑ: Στη Δήλο, σήμερα, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου

Ένα μουσικό ταξίδι αυτογνωσίας, μια αναπάντεχη συνάντηση. Φόβος, ελπίδα, έρωτας, καταστροφή και λύτρωση, εμπεριέχονται σε μια πολυσήμαντη μουσικοθεατρική παράσταση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο μαγευτικό χώρο της Δήλου (Αγορά Ιταλών), με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, στις 5.00 της 7ης Οκτωβρίου.
Τίτλος του έργου «Ήρα». Πρόκειται για τη νέα μονόπρακτη όπερα του Θοδωρή Αμπαζή σε λιμπρέτο Έλσας Ανδριανού. Ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό γεγονός, που στόχο έχει να δημιουργήσει μια «γέφυρα επικοινωνίας», μεταξύ του αρχαίου πολιτισμού και της σύγχρονης τέχνης, μέσα από το σύγχρονο λυρικό έργο ενός σημαντικού Έλληνα δημιουργού.
Η Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος), ο Μανώλης Μαυροματάκης (ηθοποιός) και η Αφροδίτη Πατουλίδου (υψίφωνος) συμπράττουν με την 30μελή Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων – καλλιτεχνική διεύθυνση Βάγιας Ζεππάτου- και τους: Ναταλία Γεράκη (φλάουτο), Μιχάλη Καλκάνη (κοντραμπάσο) και Ιάκωβο Παυλόπουλο (κρουστά), υπό τη μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου μαέστρου Αναστάσιου Συμεωνίδη, στην πρώτη παγκόσμια παρουσίαση της όπερας “Ήρα”. Συμμετέχει η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Μυκόνου
*Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Μυκόνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Σε σύμπραξη με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων