ΠΑΤΡΑ: Σημάδια ανάκαμψης εμφανίζει η αγορά ακινήτων στην πόλη – Μετά από μια πολυετή κρίση

Σημάδια ανάκαμψης εμφανίζει η αγορά ακινήτων στην πόλη της Πάτρας, μετά από μια πολυετή κρίση που είχε ως επακόλουθο την κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων και των τιμών. Ο τομέας των ακινήτων εμφανίζει πλέον σημαντικές ευκαιρίες, κυρίως στην μεταχειρισμένη κατοικία, καθώς η σωρευτική υποχώρηση των τιμών των οικιστικών ακινήτων, από το 2008 μέχρι και το τέλος του 2017 εκτιμάται στο 41,8%, ενώ η καταγεγραμμένη σωρευτική πτώση των τιμών γραφείων και καταστημάτων από το 2010 εκτιμάται περίπου στο 30% (Τράπεζα της Ελλάδος) και προφανώς είναι ακόμα μεγαλύτερη, αν προσμετρηθεί και η διόρθωση της αγοράς, κατά τα πρώτα έτη της πρόσφατης χρηματοοικονομικής κρίσης.
Στο πλαίσιο αυτό, τόσο η αγορά κατοικίας όσο και η αγορά επαγγελματικών ακινήτων, παρουσιάζει σήμερα πραγματικές ευκαιρίες, οι οποίες αρχίζουν να προσελκύουν αγοραστές.
Το γεγονός αυτό δείχνει ότι αργά αλλά σταθερά η κτηματαγορά είναι έτοιμη να αποτελέσει και πάλι των επενδυτικό πόλο και να εξελιχθεί σε ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, από το μεγαλύτερο πανελλαδικό κτηματομεσιτικό δίκτυο της χώρας της RE/MAX Ελλάς αλλά και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.