(Φωτο)-Πάτρα:Πλημμύρισε και φέτος τους κεντρικούς δρόμους το Run Greece

Περίπου 5.000 δρομείς, άτομα κάθε ηλικίας και φύλου, έτρεξαν και φέτος στη διοργάνωση-θεσμό που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 6η συνεχόμενη χρονιά, στην πόλη μας (εκκίνηση και τερματισμός στην πλατεία Γεωργίου Α΄).
Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Πατρέων, η Wind και οι υπόλοιποι διοργανωτές και χορηγοί είχαν μεριμνήσει και για την παραμικρή λεπτομέρεια, ούτως ώστε οι αγώνες να σημειώσουν οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, αποσπώντας κολακευτικά σχόλια από όλους.
Νικητές ήταν όλοι όσοι πήραν μέρος στον αγώνα, στέλνοντας μηνύματα ζωής, χαράς και αλληλεγγύης, ενώ σύμμαχος ήταν και ο ηλιόλουστος καιρός που επικρατούσε από το πρωι της Κυριακής στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ RUN GREECE 2018

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χαιρετίζει την μεγάλη γιορτή μαζικού αθλητισμού “RUNGREECE” που για μία ακόμη χρονιά διοργανώνεται στην Πάτρα. Πρόκειται για μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού, καθώς έχει αγκαλιαστεί από την κοινωνία. Με τη συμμετοχή χιλιάδων μικρών και μεγάλων θα καταρριφθεί κάθε ρεκόρ συμμετοχής όπως γίνεται κάθε χρονιά.

Πιο σημαντικός όμως σκοπός των διοργανωτών, αλλά και όλων μας, είναι η ενεργός συμμετοχή των πολιτών, να βγούμε όλοι στους δρόμους, να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας αλλά και έναν διαφορετικό τρόπο ζωής και να λάβουμε μέρος σε αυτή τη μεγάλη γιορτή.

Για εμάς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο μαζικός αθλητισμός ενισχύει την άμιλλα και απομονώνει φαινόμενα ρατσισμού. Παράλληλα ο κοινωνικός σκοπός της διοργάνωσης αναδεικνύει τις αρχές της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, διαθέτοντας χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Σας καλούμε όλους στο μεγάλο ραντεβού για να δείξουμε πως η Πάτρα, η Δυτική Ελλάδα, πρωτοπορούν και στον μαζικό αθλητισμό.

Απόστολος Κατσιφάρας

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

 

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Σαν Δημοτική Αρχή θεωρούμε υποχρέωση μας να διαδώσουμε πλατιά την αντίληψη της οργανωμένης πάλης από όλους τους φορείς, με σκοπό την ανατροπή της σημερινής κατάστασης στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό.

Θεωρούμε τη συνεχή σωματική κίνηση αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής του ανθρώπου, αφού συνδέεται με την ικανοποίηση βασικών αναγκών του. Ο αθλητισμός συμβάλει ώστε ο άνθρωπος να γίνεται ενεργητικός και δραστήριος. Η συστηματική άσκηση, η οργανωμένη σωματική δραστηριότητα ακονίζει τη σκέψη, ευνοεί τη διάθεση και τη βούληση, εξασφαλίζει τη στοιχειώδη ποιότητα ζωής για τον άνθρωπο.

Εκτιμούμε τη θετική συμβολή και την ευρύτερη αξία δράσεων όπως το “Run Greece”, που βοηθούν τον άνθρωπο να ενταχθεί στην κοινωνία, να δουλεύει συλλογικά, να έχει στόχους, να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του αγωνιστικά.

Η πολιτική που έχει εφαρμοστεί όλα αυτά τα χρόνια, με τη σταθερή υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση των δομών του ερασιτεχνικού αθλητισμού, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και εμπόδια στη λειτουργάι του. Η λαϊκή οικογένεια είναι υποχρεωμένη να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αθληθεί, να περάσει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο της.

Η δυσμενής αυτή κατάσταση για τον αθλητισμό πρέπει να ανατραπεί μέσα από την οργανωμένη συλλογική πάλη του λαϊκού κινήματος που θα στοχεύει στην κατάργησητης εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, την αύξηση και ουσιαστική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και τη διασφάλιση όλων των προϋποθέσεων δωρεάν άθλησης της νεολαίας και του λαού.

Η Δημοτική Αρχή έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και πιο ώριμα συνεχίζει. Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο αποδόθηκε οριστικά στο λαό της Πάτρας για την άθλησή του. Δημιουργήθηκε η κατασκήνωση στην Πλαζ που έδωσε διέξοδο για άθληση και δημιουργία σε εκατοντάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών. Διεκδικούμε τη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019.

Παράλληλα συνεχίζουμε στο δρόμο της διεκδίκησης απαιτώντας:

• χορήγησης δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό της νεολαίας

• υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη, επαρκής κρατική χρηματοδότηση που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό σε κάθε του έκφραση

• κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον αθλητισμό.

Κώστας Πελετίδης

Δήμαρχος Πατρέων

 

 

ΜΗΝΥΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕΓΑΣ

Το RUN GREECE, ο νέος αγωνιστικός θεσμός που ο ΣΕΓΑΣ έχει καθιερώσει από το 2013 σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους σε 7 πόλεις της Ελλάδας, πλησιάζει κάθε χρόνο το μεγάλο του στόχο. Παρακινεί όλο και περισσότερους να κάνουν το τρέξιμο μέρος της καθημερινότητάς τους. Να δοκιμάσουν έναν διαφορετικό, καλύτερο τρόπο ζωής.

Ευχαριστώ θερμά τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές των πόλεων που φιλοξενούν τους αγώνες Run Greece για την εξαιρετική συνεργασία και την ένθερμη υποστήριξή τους.

 

Συγχαίρω τις Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ των περιοχών αυτών, τα Σωματεία του στίβου, τους τεχνικούς μας συμβούλους, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους στο ΣΕΓΑΣ και την ομάδα της διοργάνωσης για τη συνεπή και συνεχή προσπάθεια τους, που αποδίδει οργανωτικά και λειτουργικά έναν άρτιο αγώνα, με την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για όλους τους δρομείς.

Καλώ όλες και όλους εσάς να γίνετε μέρος της μεγάλης γιορτής αθλητισμού και πολιτισμού στην πόλη σας. Να χαρείτε τη συμμετοχή σας. Να τερματίσετε, όλες και όλοι, νικητές.

Κώστας Παναγόπουλος

Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ

 

 

Χαιρετισμός Προέδρου Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Βορ. Πελ/σου

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,

Με την καθιέρωση του Αγώνα “Run Greece” τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια ως θεσμού και ως του μεγαλύτερου μόνιμου αθλητικού γεγονότος της Πάτρας σε όλα τα Αθλήματα, πιστεύουμε ότι και το 2017 πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η Πάτρα μπορεί να προχωρήσει μέσα από συλλογικές προσπάθειες σε όλους τους τομείς.

Ο Αγώνας αυτός είναι μια διοργάνωση με θετικό απολογισμό και στον αγωνιστικό αλλά κύρια στο μαζικό αθλητισμό, δίνοντας σε όλους τους συμμετέχοντες το δικαίωμα να νιώσουν ότι νίκησαν νίκη ζωής και ελπίδας. Είναι μια διοργάνωση που προσφέρει χρώμα στην πόλη μας για κάποιες ημέρες, μεταφέρει το μήνυμα της βελτίωσης, της υγείας μέσω του αθλητισμού, ενισχύει την ιδέα του Εθελοντισμού και αναδεικνύει τη δύναμη της συνεργασίας των βασικών φορέων και θεσμών της τοπικής κοινωνίας μέσα από την επιτυχία της.

Ο Κλασσικός Αθλητισμός και πάλι, μέσα από τον Αγώνα “Run Greece”, με την πολύτιμη και απαραίτητη συμπαράσταση και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, βοηθάει και υλικά την Κοινωνία μέσα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, αποδεικνύοντας ότι επιβιώνει σε σωατά πλαίσια, μακριά από παραμορφώσεις της Αθλητικής ιδέας και βοηθώντας τη Νεολαία να δημιουργήσει το σωστό τύπο ανθρώπου.

Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν την προσπάθειά μας.

Βαγγέλης Τζελάτης, Πρόεδρος Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βορ.Πελ/σου