ΠΑΤΡΑ: Η κόκκινη φλόγα της αιμοδοσίας και της προσφοράς ζωής στο συνάνθρωπο

Στην Πάτρα κατέφθασε χθες η «φλόγα της αγάπης» και της προσφοράς ζωής στο συνάνθρωπο, η φλόγα των αιμοδοτών. Η φλόγα μεταφέρθηκε σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της 16ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών και έφτασε στην Πάτρα χθες το πρωί, ώρα 10.30 π.μ., για να κάνει την πρώτη διαδρομή της στην πόλη, από την πλατεία Γεωργίου Παπανδρέου- Ακρωτηρίου, στο ΓΝΠ Πατρών «Αγιος Ανδρέας».
Η πομπή αναχώρησε το απόγευμα χθες από την πλατεία Ολγας Πατρών με τερματισμό στον αύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου. Εκεί στις 7 το απόγευμα χθες έγινε η τελετή λήξης της λαμπαδηδρομίας παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα, εκπροσώπων αρχών και φορέων και μελών οργανώσεων εθελοντών αιμοδοτών απ όλη τη χώρα.
Την φλόγα υποδέχθηκαν στα προπύλαια του Ναού ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος, ο προϊστάμενος του Ι.Ν. π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης και πολύς κόσμος.
Σήμερα Σάββατο 6 Οκτωβρίου διεξάγεται στην Πάτρα η 29η Αμφικτυονία (Πανελλήνιο Συνέδριο Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών). Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν στις 9 π.μ. στο ξενοδοχείο «Αστήρ» της Πάτρας. Σύμφωνα με το Πρόγραμμα πρώτος ομιλητής σήμερα θα είναι ο Χαρ. Πύργας, πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή αναιμία («Επάρκεια αίματος – Προοπτικές»). Ακολουθούν οι:
-Αναστασία Τογιοπούλου – βοηθός περιφερειάρχη («Εθελοντική Αιμοδοσία και Τοπική Αυτοδιοίκηση»),
– Αλέξ. Σπυριδωνίδης, καθηγητής Αιματολογίας («Χάρισε Ζωή: Το έργο, η προσφορά και η αναγκαιότητα ανάπτυξης της συνεργασίας με τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών»)
– Κων. Μάγνης, διευθυντής σύνταξης εφ. «Πελοπόννησος» («Τοπικά ΜΜΕ και Εθελοντισμός»)
– Ευαγγελία Κλουρά, γενική γραμματέας Πανελλήνιας Ομποσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών («Αιμοδοσία και Πλάσμα: Μια ματιά στον κόσμο»)
– Ελένη Θεοδωρή, διευθύντρια Αιμοδοσίας ΓΚΝ «Αγιος Ανδρέας» («Απορρίψεις Αιμοδοτών» και
– Λευτέρης Πολυκρέτης, πρόεδρος ΣΕΑ Καραμανδανείου («Επαναπροσδιορισμός των σχέσεων των ΣΕΑ με τα Κέντρα Αιμοδοσίας και το ΕΚΕΑ και επαναπροσανατολισμός των στόχων τους».
Παράλληλα, σήμερα, από τις 11.30 π.μ, θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρα και το Πανελλήνιο Συνέδριο Θαλασσαιμίας.
Η κορυφαία συνάντηση εκπροσώπων του εθελοντικού κινήματος αιμοδοσίας θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή με τη γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).