Τζανακόπουλος κατά Γιάννη Στουρνάρα -Σιωπά ενώ έπρεπε να παρέμβει

Μετά τον Νίκο Παππά και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή το προχθεσινό κράχ στο Χρηματιστήριο με τις Τραπεζικές μετοχές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε κριτική στον Γιάννη Στουρνάρα και σχετικά με την πρότασή του για προληπτική γραμμή στήριξης, εκφράζοντας την υπόνοια ότι «ενείχε μία σκοπιμότητα δικαίωσης του κεντρικού τραπεζίτη».

Είπε επίσης, ότι «έδειξε μεγαλύτερο ζήλο να υπερασπιστεί τις πολιτικές του απόψεις για το ζήτημα της πιστοληπτικής γραμμής, παρά να κάνει αυτά που προσδιορίζει ο ρόλος του ως κεντρικού τραπεζίτη». Ο κ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε- μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό- ότι ο κ. Στουρνάρας είναι περισσότερο παρεμβατικός από όσο πρέπει  σε θέματα που δεν πρέπει και σιωπά για θέματα που θα έπρεπε  να είναι πιο παρεμβατικός.

Εξάλλου, ερωτηθείς σχετικά, απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας Bad Bank, καθώς και την περίπτωση να πληρώσει ο λαός τις τράπεζες, οι οποίες, όπως είπε, έχουν επάρκεια και βρίσκονται σε φάση εξυγίανσης και θετικής πορείας. Πρόσθεσε επίσης, ότι θα πρέπει να «ανοίξουν την κάνουλα προς την πραγματική οικονομία  για να επιτύχει ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης και ανέφερε ότι η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, λειτουργεί στην κατεύθυνση της διεύρυνσης των πιστώσεων από την πλευρά του πιστωτικού συστήματος».

Πληροφορίες ΑΠΕ

 

advertisement