Προφυλακίσθηκε ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που ζητούσε «ανταλλάγματα» από φοιτητές

Ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που κατηγορείται για δωροληψία και εκβιασμό, κρίθηκε προφυλακιστέος, με την σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα και του ανακριτή.
Ο καθηγητής απολογούμενος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες σε βάρος του και ως βασικό υπερασπιστικό ισχυρισμό προέβαλε ότι οι φοιτητές που τον καταγγέλουν, το κάνουν για να τον εκδικηθούν «επειδή ήταν αυστηρός».

Όσον αφορά τον ιδιοκτήτη φροντιστηρίου που φέρεται συνεργάτης του καθηγητή, προφυλακίστηκε και αυτός.

Μια γυναίκα που εμπλέκεται στην δράση του καθηγητή, αφέθηκε ελεύθερη, υπό περιοριστικούς όρους.

Νωρίτερα, ο καθηγητής είχε εμφανισθεί «κουκουλωμένος» στο δικαστικό μέγαρο Σερρών προκειμένου να απολογηθεί για τις κακουργηματικές διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος του ιδίου και των συγκατηγορουμένων του.

Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα, ο καθηγητής «έκοβε» φοιτητές του και στη συνέχεια τους προέτρεπε να κάνουν μαθήματα στο φροντιστήριο των συγκατηγορουμένων του, ενώ λάμβανε και «φακελάκια» από τους σπουδαστές για να τους περάσει, αλλά ζητούσε και ερωτικά ανταλλάγματα από φοιτήτριές του, για να τους βάλει καλό βαθμό.

Σε 20 ψηφιακούς δίσκους και 190 εκθέσεις απομαγνητοφώνησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων είναι καταγεγραμμένες οι συνομιλίες μεταξύ του καθηγητή στα ΤΕΙ Σερρών, του ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στις Σέρρες και των συνεργών τους που είχαν δημιουργήσει όλοι μαζί, μια βιομηχανία χρηματισμού από φοιτητές που έδιναν από 250 ευρώ και πάνω, για να περάσουν τα μαθήματα της σχολής.

Οι συνομιλίες αυτές είναι στη διάθεση των δικαστικών Αρχών και περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των κατηγορουμένων και ξεπερνά τις 600 σελίδες.

Ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου στις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει με τους φοιτητές εγγυάται την επιτυχία με συμμετοχή στα τμήματα του φροντιστηρίου, ανεξάρτητα αν οι φοιτητές θα είναι επαρκώς προετοιμασμένοι στα υπό εξέταση μαθήματα.